Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Schade door storm Evert aan je huis of auto? Zo verhaal je de schade

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

In de afgelopen weken hebben we zeer uiteenlopende weersomstandigheden gehad. Op een terras zitten met een biertje was theoretisch al mogelijk en schaatsen op natuurijs hebben we ook al gedaan. Vandaag kunnen we een heftige storm afstrepen van ons ‘wensenlijstje’. Storm Evert komt in Nederland aan. Code geel is afgegeven, dus dat lijkt mee te vallen. Toch kan er schade ontstaan door de storm met de vriendelijke naam Evert. Wij leggen uit hoe je schade door storm moet melden aan de verzekeraar.

stormschade-herfst.png

Schade door storm aan je auto of woning kun je niet altijd voorkomen. Als je dakkapel losschiet van het dak kun je er weinig tegen doen om schade tegen te gaan. Toch kun je wel de kans op schade zo klein mogelijk houden. Zorg ervoor dat het tuinmeubilair dat er nog staat van de mooie week in februari niet gelanceerd kan worden. Dus zet bij voorkeur de spullen even weer binnen. Als je toch stormschade oploopt is het belangrijk om snel te handelen.

Wat doe je bij schade door storm Evert?

De eerste actie bij schade door storm is gericht op de veiligheid van jezelf en van anderen. Dreigt er een boom om te vallen op je huis of je auto? Bel indien noodzakelijk gelijk 112. In dit geval is het belangrijk om snel het gevaar weg te nemen. Als de schade al is ontstaan kun je contact opnemen met de verzekeraar. Wacht daar niet te lang mee. Je dak is bijvoorbeeld beschadigd waardoor regen je huis binnendringt. De verzekeraar kan jou advies geven en kan eventueel ook gelijk hulp inschakelen als haast geboden is. Je huis weer waterdicht maken tegen de regen kan een grotere schadelast voorkomen. De administratieve afwikkeling van de schade door de storm volgt later.

Als er geen spoed is kun je de schade door storm ook later melden

Een omgewaaide schutting kan meeverzekerd zijn in de opstalverzekering, maar bij dit soort schades heb je geen haast bij het melden van de schade. Zorg er wel voor dat je foto’s maakt van de situatie voordat je de schade op gaat ruimen. Op deze manier kun je later aan de verzekeraar laten zien wat de situatie bij de schade was.

Is de schade door storm verzekerd?

Stormschade aan huis kun je indienen op de opstalverzekering. Ook de spullen in jouw huis kunnen beschadigd raken. Daar kun je de inboedelverzekering voor inschakelen. Als een boom op je auto terecht komt, kun je de auto volledig afschrijven. Deze schade is verzekerd in de autoverzekering, behalve als je auto alleen maar verzekerd is tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Benieuwd wat je precies krijgt vergoed bij stormschade aan je auto, spullen of woning? Lees dan ons andere artikel.

stormschade-2.png

Gaat schade door storm Evert jou geld kosten?

Voor de opstal- en de inboedelverzekering kun je ervan uitgaan dat je een deel van de kosten zelf betaalt. In de voorwaarden van deze verzekeringen is meestal vastgelegd dat verzekeraars bij schade door storm een verhoogd eigen risico in rekening brengen. Het kan gaan om een vast bedrag van € 200, maar verzekeraars kunnen de hoogte ook afhankelijk maken van het schadebedrag met een maximum van bijvoorbeeld € 450 aan eigen risico. In de autoverzekering wordt niet met een verhoogd eigen risico gewerkt bij schade door storm.

Heb je geen schade door de storm, maar wil je het goed geregeld hebben? Zoek je polissen erbij en vergelijk je verzekeringen ook gelijk met wat andere verzekeraars jou aan kunnen bieden. Zo voorkom je dat je onvoldoende verzekerd bent tegen te hoge kosten door storm Evert.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 12 maart 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie