Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Test met prepaid autoverzekering verder uitgebouwd

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

autofoto.jpgVorig jaar juni is verzekeraar Nationale Nederlanden begonnen met een proef om de autoverzekering aan te bieden in de vorm van een prepaid bundel. Een bundel geeft recht op een autoverzekering voor 1000 te rijden kilometers. Als het op is, koop je een nieuw tegoed. De autoverzekering onder de naam Bundelz is eerst onder een kleine groep getest. Ze gaan nu uitbreiden naar duizend gebruikers.

Hoe werkt Bundelz?

Veel Nederlanders hebben een auto, maar rijden er maar weinig mee. Toch is de autoverzekering verplicht. Nationale Nederlanden geeft de sporadische rijders een alternatief in de vorm van een autoverzekering waarbij wordt afgerekend aan de hand van het aantal gereden kilometers. Zij richten zich, zoals ze het zelf zeggen, op de “af&toe rijder”. Voor de WA autoverzekering betaal je € 50 per gereden 1000 kilometers en voor de WA casco € 70 per 1000 kilometers. Hierbij gaat de verzekeraar er vanuit dat je meer dan 8 schadevrije jaren hebt. Heb je minder? Dan betaal je meer per 1000 kilometers, namelijk € 70 voor de WA en € 90 voor de WA casco.

Kan een prepaid autoverzekering uit?

Vorig jaar juni hebben wij aan de hand van twee voorbeelden uitgewerkt dat het vaak niet uit kan om te kiezen voor een prepaid autoverzekering. Tenzij je echt weinig met je auto rijdt. Het omslagpunt lag toen bij ongeveer 3000 kilometers per jaar. Het is maar een indicatie, want de hoogte van de premie van een reguliere autoverzekering is natuurlijk van veel factoren afhankelijk.

autoverzekering - uitlenen.jpgOf je huurt een auto?

Een auto is veel te duur voor de sporadische gebruikers. Maak je erg weinig gebruik van een auto? Dan kun je ook overwegen om een auto te huren of gezamenlijk met andere te investeren in een auto. Het verzekeren van de auto is in dat geval wel lastig, maar uit kostenoogpunt is het huren of gezamenlijk kopen een optie. Wij hebben een aantal automerken en types op de hoogte van de kosten doorgelicht. Het gaat bijvoorbeeld om de Hyundai i10, maar ook de Audi A6. Als je weinig gebruikt maakt van je auto, zorg dan in ieder geval voor een goedkope auto.

Goed initiatief deze autoverzekering van Nationale Nederlanden! Wij blijven het volgen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 15 februari 2018

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie