Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Vakantiehuisjes in Nederland steeds duurder: belang van annuleringsverzekering groter

door Lesley Anker Leestijd: 3 minuten

Het is duurder geworden om dit jaar op vakantie te gaan in Nederland. Dit komt vooral door de grote vraag naar vakantiehuisjes in eigen land sinds corona. Je betaalt ook meer voor vakantieactiviteiten. Een biertje op het terras kost bijvoorbeeld meer dan vóór corona. Het is zonde als zo’n dure vakantie niet door kan gaan. Daarom wordt de annuleringsverzekering die de annuleringskosten dekt steeds belangrijker.

nieuwsbericht-vakantie-vakantiehuisjes-vakantiepark-nederland.png

Vakantiehuisjes in Nederland 8 tot 13% duurder

Als je zoekt naar een vakantiehuisje zul je zien dat er nog maar weinig vakantiewoningen beschikbaar zijn. Veel Nederlanders kiezen voor zekerheid in deze tijden en dus voor een vakantie in eigen land. Het schaarse aanbod is niet het enige wat opvalt. De vraag is zo groot, dat de prijzen extreem hoog zijn voor een vakantiewoning in Nederland. De boekingsprijzen in de meivakantie lagen 8 tot 13% hoger vergeleken met een jaar eerder, zo schrijft Dagblad Trouw. Hoe dichter we bij de zomervakantie komen, hoe hoger de prijzen zullen worden. 

Meer betalen voor een biertje en colaatje op het terras

Je bent niet alleen meer geld kwijt voor jouw vakantiehuisje. Een middagje op een zonnig terras is ook duurder geworden. Een biertje kost nu zo’n € 3. Dat is gemiddeld 25 cent duurder dan vóór corona. De inkoopprijzen bij brouwerijen zijn gestegen en de omzet is zo laag geweest voor de horeca, dat ze dit wel moeten compenseren. Dit schrijft het AD. 

Annuleringsverzekering nóg belangrijker geworden

Een vakantie in Nederland wordt dus steeds duurder. Het is zonde als zo’n dure vakantie om de één of andere reden niet door kan gaan. Je kunt je daar tegen wapenen met een annuleringsverzekering. Als bijvoorbeeld een familielid ernstig ziek wordt of overlijdt, vergoedt de annuleringsverzekering de annuleringskosten van de geboekte vakantie. Ook als je eerder naar huis moet door een geldige annuleringsreden, krijg je de kosten van de vakantiedagen die je mist vergoed. Stel je voor dat je twee weken lang een vakantiehuisje boekt en je door familieomstandigheden een week eerder vertrekt naar huis. De annuleringsdekking vergoedt in dat geval de helft van de kosten van de accommodatie. 

Bespaar op je reisverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je jouw reis moet annuleren of eerder af moet breken. Wil je jouw bagage verzekeren tijdens de vakantie, dan heb je een reisverzekering nodig. Een reisverzekering afsluiten voor een vakantie in het buitenland is belangrijk, maar ook in Nederland komt een reisverzekering van pas. Schade aan het vakantieverblijf is dan gedekt. Kies je voor bagagedekking, dan is de bagage bij diefstal uit het vakantiehuisje verzekerd. Nu de vakantie in Nederland duurder is geworden, is het handig om op andere kosten voor je reis te besparen. Door reisverzekeringen te vergelijken, zul je zien dat je al snel voordeliger uit kunt zijn.

crossselllookingforbooking.png

Kies voor een hotel

Wil je liever niet te veel betalen voor een vakantie? Of lukt het niet om een vakantiehuisje te vinden? Zoek dan een hotel in Nederland of in het buitenland op LookingforBooking.nl, onze vergelijkingswebsite voor hotelprijzen. Hier vergelijk je de aanbiedingen van meer dan 80 boekingssites en vind je snel het goedkoopste beschikbare hotel op je favoriete vakantiebestemming. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 2 november 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 145
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie