Reisverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

10 geldige annuleringsredenen in de annuleringsverzekering

Je hebt een vakantie geboekt. Maar dan word jij of je reisgenoot vlak voor vertrek ziek of jullie gaan net voor de vakantie uit elkaar. Misschien krijg je net een nieuwe baan terwijl je op het punt stond om die ene droomreis te maken. Je vraagt je dan natuurlijk af: om welke redenen vergoedt de annuleringsverzekering mijn vakantie? Wij geven de belangrijkste tien.

annuleringsredenen-annuleren-vakantie-annuleringsverzekering.png

Door corona is de dekking in de reis- en annuleringsverzekering aangepast. Moet je een vakantie annuleren door het coronavirus? Dan is dit niet gedekt. Onderstaande annuleringsredenen worden wel altijd vergoed door de verzekeraar, ook in coronatijd.

Geldige annuleringsredenen:

1. Jijzelf of een familielid in de 1e of 2e graad wordt ernstig ziek 

Als iemand uit je familie die dicht bij je staat ernstig ziek is, dan wil je graag in de buurt blijven. Het annuleren van de geboekte vakantie krijg je vergoed van de annuleringsverzekering. Dit is alleen een geldige reden als het gaat om familieleden: 

  • in de 1e graad: partner, (schoon)ouders of (schoon)kinderen
  • of in de 2e graad: (stief)broers, (stief)zussen, grootouders of kleinkinderen

2. Een familielid of huisgenoot overlijdt

Vlak voordat je op vakantie gaat slaat het noodlot toe als je familielid (3e graad) of huisgenoot overlijdt. Dit is een hele logische reden om je vakantie te annuleren. Daarom vergoedt de verzekeraar gewoon de annuleringskosten. 

3. Jijzelf, je partner of je kind moet onverwachts onder het mes

Staat er onverwachts een medische ingreep op de planning tijdens jouw geplande vakantie? Dan is dat een geldige reden om je vakantie te annuleren. 

4. Je huisarts adviseert om niet op vakantie te gaan

Ook als je jouw vakantie moet annuleren op doktersadvies is dat verzekerd in de annuleringsverzekering. Je hebt dan wel een verklaring van je huisarts of behandelend arts nodig. “Lichte” gezondheidsklachten zijn namelijk niet gedekt. 

5. Je relatie is beëindigd

Als je uit elkaar gaat zie je het niet meer zitten om samen op reis te gaan. Je hoeft niet per se getrouwd te zijn, maar de relatie moet wel “duurzaam” zijn om bij het verbreken van de relatie een vergoeding te krijgen van de annuleringsverzekering. De verzekeraar vraagt bijvoorbeeld of jullie samenwoonden. 

6. Je raakt onvrijwillig werkloos

Verlies je opeens je baan doordat je wordt ontslagen? Een vakantie zit er dan niet in, want je wilt zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Gelukkig krijg je de kosten van de geboekte vakantie door jouw annuleringsverzekering vergoed. Dit scheelt nog meer financiële stress.

7. Je begint met een nieuwe baan na werkloos te zijn geweest

Goed nieuws! Je hebt na vele sollicitaties een nieuwe baan gevonden. Helaas kan de geplande reis nu niet meer doorgaan. Ook dit is een geldige reden om de vakantie te cancelen.

8. Je krijgt ernstige schade aan jouw huis

Net voordat je op vakantie gaat, breekt er brand uit in huis of vliegt het dak eraf. Je kunt dan niet alleen op je woonverzekeringen rekenen, ook je annuleringsverzekering schiet te hulp. Je krijgt de kosten terug van de vakantie die je annuleert. 

9. Je paspoort is vlak voor vertrek verdwenen 

Je staat al op het vliegveld wanneer je erachter komt dat je paspoort nergens is te vinden. Deze is in de rij voor de incheckbalie gestolen of ben je onderweg naar het vliegveld verloren. Reden genoeg om de annuleringskosten vergoed te krijgen.

10. Je krijg je visum niet rond

De vakantieplannen zijn gemaakt. Het enige waar je nog op wacht is je visum. Deze blijk je onverwacht niet te kunnen krijgen. Zonder visum kom je niet op je vakantiebestemming aan. Daarom ziet de verzekeraar dit als geldige reden om jouw reis te annuleren. 

Deze tien redenen maken het afsluiten van een annuleringsverzekering de moeite waard. Ook als jouw reisgenoot niet meer mee op reis kan door een geldige reden, kun je de vakantie kosteloos annuleren. Lees meer over de annuleringsverzekering of vergelijk gelijk je reisverzekering met annuleringsverzekering op Poliswijzer.nl! 

Geactualiseerd: 12-05-2021


Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021
Geactualiseerd: woensdag 12 mei 2021

Vergelijk en bespaar tot € 85
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie