Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Verzekerd bij Kiemer? Overstappen per 1 mei 2017 met voordelen

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

kiemer-zorgverzekeraarPer 1 mei gaat zorgverzekeraar Kiemer de polisvoorwaarden tussentijds aanpassen. Alle verzekerden bij Kiemer kunnen hierdoor tussentijds overstappen naar een andere verzekeraar. Spijt van je keuze voor Kiemer, of al kosten gemaakt voor bijvoorbeeld de fysiotherapie of tandarts? Kies nu nog voor een andere zorgverzekering voor 2017.

Kiemer heeft haar verzekerden een brief gestuurd waarin ze aankondigen dat ze de polisvoorwaarden tussentijds gaan aanpassen per 1 mei. Dat is toegestaan, maar niet zomaar. Bij een eenzijdige aanpassing van de polisvoorwaarden of de zorgverzekering heb je als verzekerde het recht om niet akkoord te gaan met de aanpassing. Kiemer geeft zelf ook aan dat de zorgverzekering per wijzigingsdatum op te zeggen is.

Wat gaat er veranderen in de polisvoorwaarden bij Kiemer?

Per 1 mei voert Kiemer kleine veranderingen door. De veranderingen hebben betrekking op specifieke zorg, namelijk:

  • Revalidatiezorg
  • Wijkverpleging

In de oude situatie was hierin een vrijheid voor het kiezen van een zorgverlener. Vanaf 1 mei wordt er met gecontracteerde zorgverleners gewerkt. Dat wil zeggen dat je te maken kunt krijgen met een bijbetaling als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener voor revalidatiezorg en wijkverpleging gaat. Door deze aanpassing is de zorgverzekering van Kiemer geen restitutieverzekering meer, maar een combinatiepolis. Het zal de meeste verzekerden van Kiemer niet treffen, maar het is wel een versobering van de voorwaarden. Hierdoor is de polis opzegbaar.

Besluit je over te stappen? Een andere zorgverzekering heeft voordelen.

Hoe kun je nu overstappen?

De zorgverzekering bij Kiemer kun je per 1 mei 2017 beëindigen. Je kunt namelijk aangeven dat je niet akkoord gaat met de aanpassing van de polisvoorwaarden. Tot 1 mei heb je vervolgens de tijd om te zoeken naar een andere zorgverzekering die goed bij jouw wensen past.zorg_medicijnen.jpg

Achteraf toch een andere zorgbehoefte

Verzekerden van Kiemer hebben nu de kans om voor de resterende negen maanden van 2017 een andere zorgverzekering te kiezen. Stel jij of je partner is na 1 januari zwanger geraakt. Nu kun je kiezen voor een zorgverzekering met de beste dekking voor kraamzorg. Aan de andere kant kun je nu kiezen voor een beperktere dekking als je zoon of dochter toch niet dit jaar voor een beugel gaat.

Het budget voor de tandarts weer aanvullen

Je hebt bijvoorbeeld bij Kiemer gekozen voor de aanvullende dekking AV Tandarts Beter. Hierin zit een tandartsdekking met een maximale vergoeding van € 250. In het eerste kwartaal van 2017 heb je het budget voor de tandarts al volledig verbruikt. Je kunt nu overstappen naar een andere verzekeraar met weer een aanvullende dekking voor de tandarts van € 250. In het geval je bij de tweede controle dit jaar weer kosten moet maken bij de tandarts heb je toch nog een budget beschikbaar. De besparing is mooi meegenomen.

Er zijn meer situaties denkbaar waarin het zeker te overwegen is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Bereken je voordelen in onze Zorgvergelijker.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie