Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
FBTO

FBTO zorgverzekering en FBTO zorgpremie voor 2024

FBTO is in 1956 opgericht als Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Het was de eerste verzekeraar waar particulieren zélf een verzekering konden afsluiten. Nog altijd richt FBTO zich uitsluitend op consumenten. Bij FBTO regel je veel zelf online. Bijvoorbeeld wat je aanvullend wilt verzekeren. Sommige modules kun je het hele jaar door aanzetten. FBTO is onderdeel van Achmea, één van de vier grote verzekeringsconcerns van Nederland. Zo’n 90 procent van de Nederlanders heeft een zorgverzekering bij de 'big four'.

Vergelijk alle verzekeringen van FBTO Of vergelijk met je huidige FBTO verzekering

Premies

Zorgverzekeraar FBTO heeft bekend gemaakt dat de zorgpremie 2024 met € 12 stijgt voor de duurste variant, de combinatiepolis. Dit is een hoge stijging vergeleken met andere zorgverzekeraars. Dit zijn alle zorgpremies van FBTO komend jaar:

FBTO - Basisverzekering Polis Premie 2024 p.m. Premie 2023 p.m. Verschil in € Verschil in %
Basis Natura € 131,95 € 126,95 + € 5,00 + 3,9%
Basis Plus Natura € 147,45 € 138,95 + € 8,50  + 6,1%
Basis Vrij Combinatie € 153,95 € 141,95 + € 12,00 + 8,5%

FBTO premie basisverzekering 2024

Zorgverzekeraars bepalen zelf de hoogte van de premie voor de basisverzekering. De dekking in de basisverzekering bepalen zij niet, want deze is door de overheid samengesteld. Het maakt dus voor de dekking niet uit welke verzekeraar je kiest. Er geldt een standaard eigen risico van € 385. De basisverzekering is gratis voor verzekerden tot 18 jaar.

FBTO premie aanvullende zorgverzekering 2024

Met een aanvullende verzekering breid je de dekking van jouw zorgverzekering uit met vergoedingen die niet in onder de basisverzekering vallen. Voor tandartskosten en de rekening van de fysiotherapeut kun je in de meeste gevallen geen beroep doen op de basisverzekering. Over vergoedingen uit de aanvullende verzekering betaal je geen eigen risico. FBTO biedt een ruime keuze in aanvullende verzekeringen.

FBTO is een complete verzekeraar

Met FBTO kies je voor een verzekeraar met degelijke voorwaarden en ze zijn ook nog eens goed telefonisch bereikbaar. Een zorgverzekering afsluiten regel je binnen een paar minuten via onze vergelijker. Je bent bij FBTO goed verzekerd met ruime aanvullende verzekeringen. Je betaalt alleen voor de dekking die jij kiest. De snelle afhandeling van declaraties is natuurlijk ook een groot pluspunt. Naast de zorgverzekering biedt FBTO verschillende verzekeringen aan voor particulieren. Ook voor de andere verzekeringen is FBTO een verstandige keuze.


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van FBTO.

Buitenland

 • Module Zorg in het Buitenland Europa
 • Module Zorg in het Buitenland Wereld

Zorg en Herstel

 • Module Zorg & Herstel

Gezichtszorg en Orthodontie

 • Module Gezichtszorg & Orthodontie

Tandongevallen

 • Module Tand Ongeval

Spieren en gewrichten

 • Module Spieren & Gewrichten 100
 • Module Spieren & Gewrichten 200
 • Module Spieren & Gewrichten 350

Tandheelkundige hulp volwassene

 • Module Tand Basis 75 procent 250
 • Module Tand 75 procent 250
 • Module Tand 250
 • Module Tand 500
 • Module Tand 750

Extra service

 • FBTO is onderdeel van Achmea, het grootste concern van Nederland
 • Stel zelf je pakket samen en kies de aanvullende modules die bij jou passen. Een aantal modules kun je later in het jaar ook nog aanzettenDe modules Tand, Tand ongeval en Hulp in het buitenland kun je het hele jaar door aanzetten via MijnFBTO. Modules die je gelijk afsluit met de basisverzekering kun je meteen gebruiken. Zet je later een nieuwe module aan in MijnFBTO? Dan gaat deze module altijd in op de 1e van de volgende maand. Vanaf dat moment kun je de module gebruiken.
 • Kies zelf het moment in de maand waarop je de premie af wil laten schrijven
 • Medicijnen bestel je makkelijk via online apotheek eFarma en krijg je gratis thuisbezorgd. Uiteraard kun je medicijnen, bijvoorbeeld bij spoed, ook halen bij één van de vele apotheken in de buurt waar FBTO een contract mee heeft.
 • Gratis online medisch advies met de Dokter op Zak appStel je gezondheidsvraag in de Dokter op Zak app en ontvang snel antwoord van een verpleegkundige. Je kunt ook foto's uploaden in de chat of bellen als dat beter uitkomt. Zelfs 's avonds en in het weekend.
 • Gratis tips en advies bij de diagnose kanker (of daarna) met OncokompasOncokompas: Met het digitale hulpmiddel Oncokompas ontvang je bij de diagnose kanker advies en tips afgestemd op jouw eigen gezondheid, persoonlijkheid en situatie.
 • Gratis workshops tegen coronastress

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie