Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken
a.s.r.

a.s.r. zorgverzekering en de a.s.r. premies voor 2024

De oorsprong van verzekeraar a.s.r. ligt in 1720. Toen verkocht a.s.r. de allereerste verzekering. Hun slogan “Dit is de tijd van doen” staat voor bewust invloed uitoefenen met de keuzes die je maakt. Zo zet a.s.r. zich in voor een eerlijke en duurzame maatschappij door bijvoorbeeld verzekerden een mogelijkheid te geven hun huis meer energiebesparend te maken. Sinds april 2021 is de Amersfoortse a.s.r. geworden. Voorheen was de Amersfoortse een onderdeel van a.s.r., net zoals online verzekeraar Ditzo nog steeds is.

Vergelijk alle verzekeringen van a.s.r. Of vergelijk met je huidige a.s.r. verzekering

Premies

De zorgpremie van a.s.r. wordt in 2024 € 149,95 per maand voor de naturapolis en € 170,95 per maand voor de restitutiepolis. Hiermee is de restitutiepolis van a.s.r één van de duurdere vergeleken met andere restitutiepolissen

a.s.r. - Basisverzekering Polis Premie 2024 p.m. Premie 2023 p.m. Verschil in € Verschil in %
Basisverzekering Natura Natura € 149,95 € 137,50 + € 4,60 + 3,5%
Basisverzekering Restitutie Restitutie € 170,95 € 156,50 + € 3,60 + 2,4%

Premie basisverzekering a.s.r. 2024

De inhoud van deze basisverzekering is door de overheid vastgesteld. Deze is dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Iedereen in Nederland moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Net als bij andere verzekeraars betalen kinderen tot 18 jaar geen premie voor een zorgverzekering bij a.s.r..

Premie aanvullende zorgverzekering a.s.r. 2024

a.s.r. heeft ook diverse aanvullende verzekeringen. Zo'n aanvullende verzekering dekt bijvoorbeeld de kosten van een bril of lenzen, een tandartsbehandeling of fysiotherapie. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Kinderen tot 18 jaar kun je bijschrijven op jouw polis. Ze zijn dan meeverzekerd en betalen geen premie voor de aanvullende zorgverzekering bij a.s.r..


Polissen

Hieronder staat het overzicht van alle basis-, aanvullende- en tandverzekeringen van a.s.r..

Basisverzekering

Aanvullende verzekering

 • Start
 • Extra
 • Uitgebreid

Tandverzekering

 • Tand Start
 • Tand Extra
 • Tand Uitgebreid

Extra service

 • Mogelijkheid om het verplicht eigen risico gespreid over 10 maanden te betalen (aanvragen voor 31-01-2024)
 • Uitgebreide zorgvinder met informatie over contracten, ervaring van de patiënt en de wachttijd
 • Eerst drie maanden gratis a.s.r. Vitality appMet de a.s.r. Vitality app kom je in beweging en spaar je voor beloningen, zoals korting op de premie of cadeaubonnen van Bol.com, Zalando of Intersport. (daarna € 3,50 per maand)
 • Gratis toegang tot de zelfhulpmodules voor je mentale gezondheid van Mirro eHealthMet de modules van Mirro eHealth werk je met tips, oefeningen en ervaringen van anderen aan je mentale gezondheid. Je kunt zelf kiezen uit onderwerpen als beter slapen, (werk)stress en somberheid.
 • a.s.r. scoort het beste op duurzaamheid

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie