Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Ontwijk zwarte zaterdag in 2019

door Lesley Anker

Het is vrijdagmiddag en je laatste werkdag voor de zomervakantie is voorbij. Het liefst stap je diezelfde nacht nog in de auto op weg naar je vakantiebestemming, maar vergeet zwarte zaterdag niet. Zet zaterdag 3, 10 en 17 augustus 2019 in je agenda als je files in Frankrijk en Italië wilt vermijden. Met een paar tips kun je aan deze topdrukte ontkomen. 

zwarte-zaterdag-0.png

Elke zomer zijn er weer zwarte zaterdagen die je het beste kunt omzeilen. Ook dit jaar maken we alvast een voorspelling van de drukste zwarte zaterdag in Frankrijk en Italië. 

Zwarte zaterdag in Frankrijk

De drukste dagen richting het zuiden in Frankrijk in 2019 zijn:

  • 3 augustus
  • 10 augustus

De voorspelling is dat het op zaterdag 20 juli en 27 juli 2019 ook druk is op de weg. Zaterdag 17 augustus gaan de meeste Nederlandse vakantiegangers weer terug richting het noorden van Frankrijk.

Zwarte zaterdag in Italië

Ga je dit jaar niet naar Frankrijk, maar kies je voor Italië als eindbestemming? Vertrek dan niet op deze dagen:

  • 3 augustus
  • 10 augustus
  • 17 augustus

Om in Frankrijk en Italië aan te komen rijd je vaak eerst door België, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. In deze landen is het de hele zomer door topdrukte.

file-0.jpg  

Tips zwarte zaterdag vermijden

De drukste dagen zijn bekend, maar hoe omzeil je zwarte zaterdag? 

  • Vertrek niet op de vrijdagavond of de nacht van vrijdag op zwarte zaterdag. Dit is een slechte timing, want tussen 12.00 en 13.00 uur staan in Frankrijk de langste files. Hier kom je dan net in te staan. 
  • Ga pas aan het eind van de middag op zwarte zaterdag de weg op.
  • Vertrek op donderdag of maandag. De verkeersdrukte wordt dan verspreid. 
  • Schaf in Nederland de (elektronische) tolbadge aan. Met dit betaalmiddel hoef je minder lang te wachten bij de tolpoorten. 
  • Boek een hotel op een handige locatie voor een overnachting onderweg. 

Als je dan toch in de file komt te staan op zwarte zaterdag: geniet van de omgeving!

Deel dit artikel op:

Lesley Anker

Online Productspecialist Verzekeringen
Lesley Anker
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie