Reisverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De beste bespaartips reisverzekering

Stem je reisverzekering zo goed mogelijk af op jouw vakantie(s). Met onze bespaartips laten we jou zien hoe je de beste en voordeligste reisverzekering vindt. 

Bespaartips reisverzekering

Als je op vakantie gaat wil je onbezorgd genieten. Door het afsluiten van een reisverzekering kun je het zo goed mogelijk regelen. Bij tegenvallers moet je kunnen vertrouwen op de hulp van de verzekeraar, maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Daarom helpen we jou op weg met de beste bespaartips reisverzekering.

Bespaartips reisverzekering:

1. Kijk verder dan alleen de eerstvolgende vakantie

Bij meerdere vakanties per jaar of als je langer dan veertien dagen op vakantie gaat kan de doorlopende reisverzekering al uit. Kies dus niet standaard voor een kortlopende reisverzekering, maar kijk ook of een doorlopende reisverzekering goedkoper is voor jou.

2. Kijk vóór vertrek nog naar de reisverzekering

Als je nu op zonvakantie gaat en in december op wintersport, dan moet je voor de wintersportvakantie de dekking aanpassen. Dit is een praktische tip, maar ook gelijk een bespaartip. De dekking in de verzekering moet namelijk wel afgestemd zijn op de vakantie, anders keert de reisverzekeraar bij schade mogelijk niet uit.

3. Reisverzekering goedkoop aanvullen met annuleringsverzekering

Voor maar een paar euro per maand extra kun je de annuleringskosten meeverzekeren in de doorlopende reisverzekering. Vervolgens hoef je niet meer naar het verzekeren van deze kosten om te kijken in de rest van het jaar. Ook als je een weekendje in een hotel boekt, biedt de reisverzekering dekking tegen de annuleringskosten.

kennisbank-vliegvakantie1.png

4. Ga je de komende maanden niet op vakantie? Beëindig de doorlopende reisverzekering 

Het hebben van een doorlopende reisverzekering moet wel iets toevoegen. Als je toch niet op vakantie gaat de komende maanden, kun je de reisverzekering beter beëindigen. Mogelijk houdt de verzekeraar jou aan een looptijd van minimaal één jaar, maar daarna kun je de verzekering beëindigen. 

5.  Vergelijk ook de kortlopende reisverzekering

Je sluit het liefst een reisverzekering bij een verzekeraar af die jou een ruime dekking biedt tegen een lage premie. Daarom kun je bij ons naast de doorlopende reisverzekering ook de kortlopende reisverzekering vergelijken. Ook bij deze verzekeringsvorm kunnen de premieverschillen groot zijn.

6.  Verzeker medische kosten mee in de reisverzekering 

Je zorgverzekering biedt in het buitenland dekking tegen medisch noodzakelijke kosten, maar de zorgverzekering kan maar een beperkte dekking bieden. De aanvullende dekking medische kosten in de reisverzekering is in sommige opzichten ruimer dan de dekking in de zorgverzekering. Je komt tijdens je vakantie bijvoorbeeld in het ziekenhuis en je wilt overplaatsing naar een ziekenhuis in Nederland. De reisverzekering vergoedt dit. De zorgverzekering betaalt de kosten alleen als het overplaatsen naar Nederland medisch noodzakelijk is.

7.  Sluit je reisverzekering niet af bij de reisorganisatie

Na het boeken van een vakantie kun je ook gelijk een reisverzekering afsluiten. Wij raden dat af. Door te vergelijken krijg je de reisverzekering die het beste aansluit op jouw wensen en tegen de laagste premie. 

8. Voorkom oververzekering 

Controleer eens per jaar je verzekering op overlap. Let daarbij goed op de voorwaarden.  Is het risico al ergens anders verzekerd? Ongevallen zijn bijvoorbeeld ook gedekt op een ongevallenverzekering. Heb je deze afgesloten dan is een aparte module bij de reisverzekering niet nodig. Bagage kan ook gedekt zijn op een inboedelverzekering met buitenshuisdekking. En heb je een aparte rechtsbijstandsverzekering met dekking? Dan kun je deze module op de reisverzekering achterwege laten.

9. Vergelijk je reisverzekering jaarlijks

Premies veranderen namelijk regelmatig.En ook jouw eigen situatie blijft vaak niet gelijk. Met een reisverzekering met een beperkte basisdekking en een paar passende aanvullende modules kun je een hoop besparen.

Geactualiseerd: 06-04-2021


Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021

Vergelijk en bespaar tot € 85
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie