Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Langere tijd in buitenland door stage of werk: dekt reisverzekering?

Biedt de reisverzekering dekking voor jouw lange vakantie of reis voor werk/stage naar het buitenland? Dat ligt aan de aanvullende modules en hoe lang de reis duurt. Ga je meerdere maanden achter elkaar naar het buitenland? Dan is de doorlopende reisverzekering mogelijk niet de juiste oplossing. Verzekeraars hanteren in de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering namelijk een maximale termijn.  Gelukkig zijn het wel ruime termijnen.

reisverzekering stage buitenland

De reisverzekering is natuurlijk bedoeld voor het verzekeren van een vakantie. Voor een lange tijd werken of stage lopen in het buitenland moet je op zoek naar een andere verzekeringsoplossing. Ook gepensioneerden die overwinteren in het buitenland moeten goed letten op de maximale termijn. De dekking in de reisverzekering kan vervallen. Niet voldoen aan de voorwaarden kan ervoor zorgen dat je toch niet verzekerd bent. 

Hoeveel dagen mag ik maximaal aaneengesloten op vakantie? 

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar  door dekking, maar niet als je langer dan 60 tot 180 dagen aaneengesloten op vakantie bent. Er zijn verzekeraars die maximaal 60 dagen aanhouden. Andere verzekeraars hanteren een langere periode. Bij het vergelijken van doorlopende reisverzekeringen kun je het maximale aantal aangesloten reisdagen terugzien in het resultaat. Je kunt ook zelf het aantal kiezen bij de filters. Uiteraard helpen we je graag bij het uitzoeken of de door jou geselecteerde reisverzekering dekking biedt voor jouw reisduur. 

Ga je op zakenreis of korte stage? Dat is goed verzekerbaar in de reisverzekering

Het verzekeren van zakentripjes of stages nemen andere risico’s met zich mee dan een vakantie. Je neemt in de bagage andere spullen mee dan naar een relax vakantie, zoals een kostbare laptop. Daarom heb je de aanvullende module 'zakenreis' nodig. Daarmee is ook schade aan de gehuurde zakelijke accommodatie verzekerd. Deze dekking is beter afgestemd op de risico's die je loopt tijdens een zakenreis of stage.

Langdurig naar het buitenland: reisverzekering niet voldoende

Als je langer dan het maximale aantal aangesloten vakantiedagen uit de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering naar het buitenland gaat (voor bijvoorbeeld werk, vakantie of stage), ben je niet meer verzekerd. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank vind je hoe je jouw verzekeringen het beste kunt regelen in het buitenland tijdens een studie of stage. Je kunt ook altijd bij de reisorganisaties of bij het stagebedrijf navragen wat zij hierin kunnen betekenen. 

Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie