Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Dit kan ik met de doorlopende reisverzekering

Voor het verzekeren van je vakantie kun je kiezen tussen twee verzekeringsvormen, namelijk de doorlopende en de kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering sluit je een verzekering af die het hele jaar geldig is. Je zomervakantie is verzekerd, maar ook een weekendtrip en een overnachting in een hotel. Met aanvullende dekkingen kun je de voor jou perfecte doorlopende reisverzekering samenstellen. De verzekering dekt kosten van onverwachte gebeurtenissen die je tijdens de vakantie kunnen overkomen.

Doorlopende reisverzekering: wat kan ik ermee?

Het lijkt onlogisch om een reisverzekering af te sluiten terwijl je maar een paar keer per jaar op vakantie gaat. Toch is het gebruikelijk, omdat het kiezen voor een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper is dan het afsluiten van een eenmalige reisverzekering. Ga je twee weken of langer op vakantie? Of ga je een aantal keer per jaar op vakantie en hou je er ook van om weekendjes weg te gaan? Dan is het afsluiten van steeds nieuwe kortlopende reisverzekeringen veel duurder dan de doorlopende reisverzekering die het hele jaar door dekking biedt. De inhoud van de dekking is hetzelfde als een standaard reisverzekering die je zelf uit kunt breiden.

Controleer de doorlopende reisverzekering wel vóór de vakantie

Met de doorlopende reisverzekering hoef je de verzekeraar niet op de hoogte te stellen als je op vakantie gaat. Zo vergeet je nooit om een reisverzekering af te sluiten. Schenk wel even aandacht aan de verzekering voordat je op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld op wintersport gaat, moet je de aanvullende dekking wintersport activeren.

Het hele jaar door dekking

Na het afsluiten van een doorlopende reisverzekering heb je het hele jaar door dekking tijdens de vakantie. Het maakt voor de verzekering niet uit hoe vaak je op vakantie gaat. Verzekeraars hanteren vaak wel een maximum aaneengesloten reisduur. Dat houdt in dat de verzekeraar maximaal dekking biedt voor bijvoorbeeld 45 of 90 dagen tijdens een aaneengesloten vakantie. Hiermee leggen  verzekeraars vast dat je niet onbeperkt  verzekerd op vakantie kunt blijven. Er zijn verzekeraars die een langere termijn hanteren tot maximaal een jaar.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws- en marktontwikkelingen en blijf op de hoogte met bespaartips en belangrijke updates over verzekeringen. Wij sturen je gemiddeld 12 keer per jaar een e-mail.
Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Eventueel betaal je een eigen risico

Verzekeraars kunnen een eigen risico bij jou in rekening brengen voor bagage. Het gaat bijvoorbeeld om een eigen risico van € 100. Het eigen risico geldt per schade en dus niet per jaar. Van iedere schade betaal je het eigen risico. Niet in alle reisverzekeringen zit een eigen risico. Bij het vergelijken van verzekeringen kun je in de filters het eigen risico op nul zetten. Dan vergelijk je alleen reisverzekeringen waarin geen eigen risico verwerkt zit.

Hoe schakel je hulp in van de verzekeraar?

Van de verzekeraar krijg je een alarmnummer. Via dit nummer kun je de Nederlands sprekende medewerkers van de alarmcentrale bereiken. Hier kun je de schade melden en krijg je ook gelijk hulp. Het is dus ook gelijk een aanspreekpunt waar je kunt informeren wat je moet doen. Ze kunnen ook hulp ter plaatse voor je inschakelen.

Blijf ook de doorlopende reisverzekering vergelijken

Ga er met een doorlopende reisverzekering niet zonder meer vanuit dat de reisverzekering goed geregeld is. Door het jaarlijks vergelijken van de reisverzekering kun je voorkomen dat je onvolledig verzekerd bent of dat je teveel betaalt voor je reisverzekering.

Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie