Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Kan een 17-jarige een autoverzekering afsluiten?

Een 17-jarige kan het rijbewijs halen, maar het kenteken op naam zetten lukt niet. De ouders kunnen de auto bijvoorbeeld op naam zetten. Een autoverzekering afsluiten op naam van de 17-jarige lukt niet overal, maar steeds meer verzekeraars bieden mogelijkheden. Een 17-jarige heeft dus een volwassene nodig voor het op naam stellen, maar het verzekeren kan in sommige gevallen op eigen naam.

auto vakantie.jpg

17-jarigen kunnen bevoegd zijn om auto te rijden, maar wel onder begeleiding van een volwassene met een rijbewijs. Daarnaast moet de jonge bestuurder een begeleidingspas hebben, waarop de begeleiders staan. Er kunnen meerdere begeleiders op de pas staan. Bij het kopen van een auto loopt een 17-jarige ook nog tegen twee andere problemen aan. Op naam zetten van de auto gaat niet lukken en het verzekeren van de auto lukt niet bij alle verzekeraars.

Kun je als 17-jarige een auto kopen?

Het kopen van een auto kan, tot je de auto op naam wilt zetten. Er geldt bij het op naam zetten een minimumleeftijd van 18 jaar. Dit probleem is op te lossen door de auto op naam van één van de ouders te zetten.

stopteken.jpg

Hoe moet een 17-jarige een auto verzekeren?

Je kunt de auto op eigen naam verzekeren, maar het is wel een kwestie van goed vergelijken. Bij het aanvragen van een autoverzekering loop je namelijk vaak vast op de geboortedatum bij de meeste verzekeraars. Je kunt hierdoor niet optimaal profiteren van de grote premieverschillen tussen verzekeraars. Dit is een tijdelijk probleem. Zodra de autoverzekering één jaar oud is, kun je deze weer beëindigen en overstappen. Tegen die tijd ben je 18 jaar en heb je een ruimere keuze tussen verzekeraars.

Het verzekeren vormt een probleem

Het verzekeren van auto’s van jongeren zijn verzekeraars terughoudend in. Het wordt nog erger als de verzekeringnemer of de regelmatige bestuurder nog geen 18 jaar is. Tot voor kort konden 17-jarigen geen autoverzekering afsluiten. Er zijn nu mogelijkheden, maar de meeste verzekeraars houden nog steeds vast aan een leeftijd van minimaal 18 jaar.

Geactualiseerd: 08-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 8 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie