Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering voor jongeren vergelijken in 2024

Een autoverzekering voor jongeren onder de 24 jaar is vaak duurder. Je hebt je rijbewijs behaald. En dan? Kilometers maken! Leen je eerst de auto van je ouders en koop je daarna een tweedehandse auto voor jezelf? Of kies je gelijk voor een eigen autootje? Je hebt dan ook een autoverzekering nodig. Waarom is de premie voor jongeren eigenlijk hoger? En hoe vind je dan toch de goedkoopste autoverzekering? Wij helpen kiezen!

Start met vergelijken van autoverzekeringen voor jongeren

Veel verzekeraars vinden jongeren tot 24 jaar een risicogroep, vooral als ze in een snelle auto rijden. Jonge bestuurders hebben minder ervaring op de weg en zouden daardoor sneller autoschade veroorzaken. Met onze tips geef je zo min mogelijk uit aan je autoverzekering.

Tip 1: Koop een lichte auto

Het begint bij de keuze voor de auto die je koopt. De hoogte van de premie van de autoverzekering hangt niet alleen af van je leeftijd, maar bijvoorbeeld ook van je woonplaats en type auto. Je betaalt meer premie voor een dure auto dan voor een goedkopere variant. Zo gaat dat ook met het gewicht van de auto. De premie is lager voor een lichte auto zoals de VW Polo dan voor een zwaardere auto zoals de VW Golf.

Tip 2: Kies voor een autoverzekering die rijgedrag meet

Het is niet eerlijk om te zeggen dat alle jongeren roekeloos rijden. Sommige verzekeraars bieden daarom een autoverzekering aan waarbij het rijgedrag wordt gemeten met een app. Als je voorzichtig rijdt, krijg je tot 30% korting op de premie.

Tip 3: Sluit een autoverzekering af op eigen naam

Het lijkt misschien een goed idee om de autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten. Verzekeraars hanteren voor die leeftijdsgroep vaak een lagere premie dan voor jongeren. Ook krijgen je ouders korting op de premie als ze schadevrije jaren hebben opgebouwd. Maar dat is om twee redenen niet verstandig:

  1. Als een jonge bestuurder het meeste in de auto rijdt (lees: de regelmatige bestuurder is), dan vragen verzekeraars alsnog een hogere premie.
  2. Je bouwt zo zelf geen schadevrije jaren op. 

Met een autoverzekering op eigen naam bouw je wél schadevrije jaren op voor een lagere premie in de toekomst. 

Tip 4: Vergelijk autoverzekeringen voor jongeren

Gelukkig vragen niet alle verzekeraars de hoofdprijs voor jongeren. Je zult je verbazen over de premieverschillen. Vul je persoonlijke gegevens in voordat je de autoverzekeringen vergelijker ingaat. De voordeligste autoverzekeringen voor jouw leeftijd staan bovenaan!

Geactualiseerd: donderdag 8 juni 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie