Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Wat kost de autoverzekering voor een elektrische auto?

Voor een elektrische auto is de autoverzekering gemiddeld duurder dan voor een auto op fossiele brandstoffen. Daar kunnen wij helaas niets aan veranderen, maar we helpen je met het vinden van de goedkoopste autoverzekering voor jouw stekkerauto.

top-5-goedkoopste-elektrische-autos.png

Hogere premies voor elektrische auto

Ook voor een elektrische auto ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Helaas betaal je gemiddeld wel meer premie dan bij een auto op brandstof. Waar komt de hogere premie door?

Cataloguswaarde en reparatiekosten zijn hoger

Het is niet zo gek dat de premie voor de autoverzekering hoger is, want de cataloguswaarde is hoger in vergelijking met auto’s op fossiele brandstoffen. Daar komt nog bij dat de reparatiekosten van de elektrische auto na schade hoger uitvallen. Vooral de hogere cataloguswaarde heeft invloed op de premie voor de WA casco autoverzekering.

Wat kost een autoverzekering voor een VW Golf en de Fiat 500 ?

Wij hebben voor de VW Golf en de Fiat 500 de proef op de som genomen. Wat kosten deze auto's op fossiele brandstof in de verzekering en wat betaal je voor een elektrische variant van dezelfde auto? Wij gaan uit van een vergelijkbare auto's uit 2020. We kiezen de WA casco autoverzekering en we rekenen met 10 schadevrije jaren. 

De goedkoopste autoverzekering voor de Golf op benzine kost: € 35
De goedkoopste autoverzekering voor de elektrische Golf kost: € 45

Dezelfde vergelijking hebben we ook gemaakt voor de Fiat 500

De goedkoopste autoverzekering voor de Fiat 500 op benzine kost: € 28
De goedkoopste autoverzekering voor de elektrische Fiat 500 kost: € 36

Vergelijk en kies de juiste autoverzekering

Welke autoverzekering de juiste keuze is, verschilt per persoon en per auto. Ook hoeveel kilometer je er per jaar mee rijdt en de waarde van de auto spelen een bepalende rol. Daarom is er niet één verzekeraar die voor iedereen de perfecte autoverzekering biedt. Gemiddeld is de autoverzekering voor de elektrische auto duurder, maar door te vergelijken kun je de hoogte van de premie zo laag mogelijk houden.

Steeds meer verzekeraars verhogen premie

Door het coronavirus hebben verzekeraars in 2020 minder schadeclaims ontvangen. Toch zorgde dit niet voor een daling van de premie. Toen Tesla de Nederlandse markt betrad, waren er nog verzekeraars die een zeer aantrekkelijke premie aanboden voor Teslarijders. Helaas bleek de premie in sommige gevallen te laag om de kosten voor verzekeraars te kunnen dekken. De premie voor stekkerauto’s ging sindsdien omhoog. Door de hogere premies loont het dus nóg meer om te gaan shoppen. Je autoverzekering vergelijken kan een behoorlijke slok op een borrel schelen.

Hoe kom je aan een betaalbare autoverzekering?

Op Poliswijzer.nl kun je in één keer meerdere verzekeraars vergelijken en de autoverzekering kiezen met de beste voorwaarden, maar dan wel tegen de laagste premie. De verzekeraars weten aan de hand van het kenteken dat het een elektrische auto is. Verzekeraars die te hoge tarieven vragen, vallen door de mand na een vergelijking. Door de diverse premies met elkaar te vergelijken voor jouw auto weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor de autoverzekering.

Geactualiseerd: 09-08-2021


Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020
Geactualiseerd: maandag 9 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie