Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Met de juiste autoverzekering krijg je een goede dekking voor je elektrische auto

Je bent wettelijk verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten voor je elektrische auto. Het is verstandig om te kijken of een uitgebreidere autoverzekering beter bij je past, want een elektrische auto is kostbaar. In dit artikel leggen we uit waar je op kunt letten bij het afsluiten van de juiste autoverzekering voor jouw stekkerauto.

tesla-x.jpg

Kies een ruime dekking voor je elektrische auto

Net zoals bij een auto die rijdt op diesel of benzine is de WA verzekering voor de elektrische auto verplicht. Hierin is de schade die jij met je auto aan andere auto’s toebrengt verzekerd. Schade aan je eigen elektrische auto wordt niet vergoed met deze verzekeringsvorm. Het gaat namelijk uitsluitend om schades aan anderen en aan bezittingen van anderen.

Omdat de elektrische auto vaak redelijk nieuw en duur is, raden wij de WA + volledig casco autoverzekering aan. Daarmee is zo’n beetje alle schade ook aan je eigen auto gedekt. Vliegt je stekkerauto bijvoorbeeld in de fik? Dan is dat verzekerd. Veroorzaak je een ongeluk of raak je van de weg? Dan is de schade gedekt voor zowel diegene die je hebt aangereden als voor jouw eigen auto. Wel zo handig, zeker als je het geld voor een nieuwe auto niet op de plank hebt liggen.

Verzekeraars stellen extra beveiligingseisen bij Tesla

Een autoverzekering vinden voor de Tesla gaat net iets anders dan bij andere elektrische auto’s. Deze stekkerauto’s zijn kostbaar en daarom worden er strengere beveiligingseisen aan gesteld door verzekeraars. Zij vinden dat de standaard beveiliging van de Tesla mogelijk niet goed genoeg is. Toch is je Tesla goed te verzekeren.

Tesla heeft volgsystemen in hun auto’s gebouwd die werken zodra de auto wordt gestolen. Het probleem is dat deze systemen niet in verbinding staan met de alarmcentrale. Verzekeraars hebben daarom moeite om diefstaldekking te geven op een verzekering voor de Tesla. Het is goed om hiermee rekening te houden bij het vergelijken. Dit kan namelijk per verzekeraar verschillen.

Vergelijk autoverzekeringen voor je elektrische auto

Een verzekering kiezen voor je elektrische auto is eenvoudig door te vergelijken. Vul je kenteken in onze vergelijker in en je elektrische auto wordt meteen herkend. Kies vervolgens de dekking die je wilt hebben (met bovenstaande tips in gedachte). De voordeligste autoverzekeringen voor een elektrische auto komen direct naar voren!

Geactualiseerd: 09-08-2021


Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020
Geactualiseerd: maandag 9 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie