Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Met de juiste autoverzekering een goede dekking voor je elektrische auto

Je bent wettelijk verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten voor je elektrische auto. Het is verstandig om te kijken of een meer uitgebreide autoverzekering beter bij je auto past, want een elektrische auto is kostbaar. In dit artikel leggen we uit waar je op kunt letten bij het afsluiten van de juiste en goedkoopste autoverzekering voor jouw stekkerauto, zoals de Tesla model X, Tesla model S of de Tesla model 3.

tesla autoverzekering

Kies een ruime dekking voor je elektrische auto

Net zoals bij een auto die rijdt op diesel of benzine is de WA verzekering voor de elektrische auto verplicht. Hierin is de schade verzekerd die jij met je auto aan anderen toebrengt. Schade aan je eigen elektrische auto wordt niet vergoed met deze verzekeringsvorm. 

Omdat de elektrische auto redelijk duur is, raden wij de WA + volledig casco (all risk) autoverzekering aan. Daarmee is zo’n beetje alle schade aan je eigen auto gedekt. Vliegt je stekkerauto bijvoorbeeld in de fik? Dan is dat verzekerd. Veroorzaak je een ongeluk of raak je van de weg? Dan is de schade gedekt voor zowel degene die je hebt aangereden als voor jouw eigen auto. Wel zo handig, zeker als je het geld voor een nieuwe auto niet op de plank hebt liggen.

Let op de beveiligingseisen van de verzekeraars

Een autoverzekering vinden voor de Tesla en voor andere elektrische voertuigen gaat net iets anders dan bij auto’s op fossiele brandstoffen. Zelfs de goedkoopste Tesla model 3 is al kostbaar en daarom worden er mogelijk strenge beveiligingseisen gesteld door autoverzekeraars. Zij vinden dat de standaardbeveiliging van de Tesla mogelijk niet goed genoeg is. Toch is je Tesla verzekeren tegen de ruimste dekkingen en met een lage premie mogelijk.

Tesla heeft volgsystemen in hun auto’s gebouwd die worden geactiveerd zodra de auto wordt gestolen. Het probleem is dat deze systemen niet in verbinding staan met de alarmcentrale. Verzekeraars hebben daarom moeite om diefstaldekking te geven op een verzekering voor de Tesla die niet in verbinding staan met een alarmcentrale. Het is goed om hiermee rekening te houden bij het vergelijken. Dit kan namelijk per verzekeraar verschillen. 

Waar let je op bij het vergelijken van de Tesla autoverzekering?

De volledige casco dekking is de juiste dekking voor een kostbare Tesla. Het is de meest uitgebreide dekking met de ruimste vergoeding. Bij een total loss vergoedt de verzekeraar de dagwaarde. Let bij het vergelijken vooral op de kwaliteit van de dekking. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen, maar alleen de volledige casco dekking voldoet vanwege de hoge waarde van de elektrische auto. Met veel schadevrije jaren op je naam kun je de Tesla verzekering goed betaalbaar houden.

Vergelijk je autoverzekering (Tesla)

Een verzekering kiezen voor je elektrische auto is eenvoudig door te vergelijken. Vul je kenteken in onze vergelijker in en je elektrische auto wordt meteen herkend. Kies vervolgens de dekking die je wilt hebben (met bovenstaande tips in gedachte). De voordeligste autoverzekeringen voor een elektrische auto komen direct naar voren! Een Tesla verzekering hoeft niet duur te zijn. 

column-elektrische-autos-apps-software.png

Hoe gaat het vergelijken van de Tesla autoverzekering?

De benodigde gegevens voor het vergelijken van de Tesla autoverzekering is eigenlijk alleen het kenteken. Aan de hand van het kenteken worden de gegevens van de Tesla (auto) er automatisch bij gezocht. Met de all risk verzekering is de auto bijvoorbeeld ook verzekerd tegen diefstal. Vergelijk bij voorkeur met de filter ‘Nieuwwaarderegeling’ aangevinkt. Door de hoge waarde van de Tesla is dat belangrijk. Als de auto bijvoorbeeld door een ongeval total loss raakt, keert de nieuwwaarderegeling de eerste paar jaar de nieuwwaarde namelijk uit in plaats van de dagwaarde. Het afsluiten is daarna snel geregeld. Ga altijd vergelijken en verzeker een nieuwe auto nooit op de autoverzekering die je nu hebt. De huidige polis is waarschijnlijk niet de beste optie. Alleen de beste autoverzekering voor jouw Tesla voldoet.

Voor een goede Tesla autoverzekering hoef je niet (te) veel te betalen. Kies bij voorkeur voor een volledige casco dekking en bijvoorbeeld niet voor een WA beperkt casco. Besparen hoeft niet te betekenen dat je voor een mindere kwaliteit kiest. Tesla rijders gaan voor kwaliteit, dus ook wat betreft de autoverzekering.


Jorn Alders
Jorn Alders Expert in verzekeringen & PR

Als Online Productspecialist Verzekeren streef ik er elke dag naar om complexe verzekeringsinformatie op een simpele en concrete manier vergelijkbaar te maken. Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring met het analyseren van schadeverzekeringen en het uitvoeren van diverse onderzoeken voor consumenten belangenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis gebruik ik nu om de vergelijkingen op Poliswijzer.nl continu te verbeteren. Zo kan elke bezoeker bij ons een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie