Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wat heb je aan ongevallen inzittendenverzekering bij een autoverzekering

Door een zwaar ongeval kunnen de passagiers en de bestuurder zware lichamelijke letsel oplopen of zelfs overlijden. De ongevallen-inzittendenverzekering keert een eenmalig bedrag uit bij blijvende invaliditeit en overlijden van de inzittenden ten gevolge van een ongeval.

inzittendenverzekering

Welke dekking biedt de inzittendenverzekering?

Bij overlijden volgt er bijvoorbeeld een uitkering van € 10.000 of € 15.000. Bij blijvende invaliditeit hanteren verzekeraars vaak verzekerde bedragen van € 20.000 tot € 50.000. Het moet uiteraard het gevolg zijn van een ongeval met het verzekerde voertuig, waar de gedupeerden op het moment van het ongeval in zaten. De verzekerde bedragen gelden per inzittende. Ook de bestuurder zelf is meeverzekerd.

Wat zijn de voorwaarden voor een uitkering?

Voor de uitkering hoeft er geen sprake te zijn van aansprakelijkheid van de bestuurder. Ook maakt het geen verschil of er schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Voor de uitkering gaat het om de lichamelijke gesteldheid van de passagiers en de bestuurder.

De verzekering biedt een tegemoetkoming

De ongevallen inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering bovenop een reguliere autoverzekering. Deze aanvullende verzekering biedt een beperktere dekking dan de schadeverzekering inzittenden. De vergoeding na een ongeval kun je zien als een tegemoetkoming. Bij invaliditeit volgt een uitkering van gemiddeld € 50.000 en dat bedrag kan wel eens te laag zijn om alle kosten mee af te dekken. De werkelijke financiële schade kan vele malen groter zijn. Stel je voor dat je door een ongeval niet meer kunt werken. Afhankelijk van je salaris kan dit behoorlijk in de papieren lopen. De schadeverzekering-inzittenden dekt de volledige schade en is daarom wel een duurder maar beter alternatief voor de ongevallen-inzittendenverzekering. 

Geactualiseerd: vrijdag 6 mei 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie