Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wat is een ongevallen-inzittendenverzekering

Door een zwaar ongeval kunnen de passagiers en de bestuurder zware lichamelijke letsel oplopen of zelfs overlijden. De ongevallen-inzittendenverzekering keert een eenmalig bedrag uit bij blijvende invaliditeit en overlijden van de inzittenden ten gevolge van een ongeval.

ongevallen inzittendenverzekering.jpg

Welke dekking biedt de inzittendenverzekering?

Bij overlijden volgt er bijvoorbeeld een uitkering van € 10000 of € 15000. Bij blijvende invaliditeit hanteren verzekeraars vaak verzekerde bedragen van € 20000 tot € 50000. Het moet uiteraard het gevolg zijn van een ongeval met het verzekerde voertuig, waar de gedupeerden op het moment van het ongeval in zaten. De verzekerde bedragen gelden per inzittende. Ook de bestuurder zelf is meeverzekerd.

ongevallenpolis.jpg

Wat zijn de voorwaarden voor een uitkering?

Voor de uitkering hoeft er geen sprake te zijn van aansprakelijkheid van de bestuurder. Ook maakt het geen verschil of er schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Voor de uitkering gaat het om de lichamelijke gesteldheid van de passagiers en de bestuurder.

De verzekering biedt een tegemoetkoming

De ongevallen-inzittendenverzekering is een goedkope aanvullende verzekering. De verzekering biedt ook maar een beperkte dekking. De uitkeringen kun je zien als een tegemoetkoming in de kosten. Bij invaliditeit een uitkering van € 50000 worden uiteraard niet alle kosten mee afgedekt. Alleen al de financiële schade kan vele malen groter zijn. De schadeverzekering-inzittenden is een beter alternatief voor de ongevallen-inzittendenverzekering. 

Geactualiseerd: 03-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: woensdag 3 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie