Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Laatste dag om over te stappen!

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Vandaag moet het gebeuren! Als je geen actie onderneemt liggen je maandlasten voor de zorgverzekering weer voor één jaar vast. Je hebt het vergelijken misschien al meerdere keren uitgesteld, maar vandaag moet het gebeuren. Neem een paar minuten de tijd om volgend jaar meer geld over te kunnen houden. De premieverschillen tussen de diverse verzekeraars zijn namelijk groot: tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering zit een verschil van ruim 335 euro! Eigenlijk komt het overstapmoment voor de meeste mensen slecht uit. December is een hectische maand met veel verplichtingen en feestdagen. Het is zoeken naar tijd om de zorgpolissen erbij te pakken om te bepalen wat je moet doen. Nog een jaar blijven bij dezelfde verzekeraar? Of ga je de stap zetten en kijken of je tegen een lagere prijs een betere zorgverzekering kunt afsluiten? Je moet je wel goed beseffen dat de zorgverzekering per 2016 weer duurder gaat worden. De premies zijn hoger en ook het eigen risico is weer verhoogd. Op de laatste dag van het jaar kun je nog tientallen euro’s besparen.

De premieverschillen tussen verzekeraars zijn enorm

Het is logisch dat je voor een besparing van een paar euro niet overstapt naar een andere verzekeraar. Wat nu als het niet om een paar euro’s gaat maar om tientallen euro’s per maand? Als we de basiszorgverzekeringen 2022 vergelijken, dan zien we  dat je alleen al op de basisverzekering maximaal 27,95 euro per maand kunt besparen. Dat betekent ruim 335 euro op jaarbasis! Als je ook nog dure aanvullende verzekeringen hebt, kan de besparing op jaarbasis richting de 500 euro lopen. Naast een financiële besparing kan het vergelijken en overstappen jou ook een betere zorgverzekering opleveren. De besparing op de basisverzekering zou je ook kunnen gebruiken om een aanvullende verzekering mee te bekostigen.

Je hoeft geen verstand te hebben van zorgverzekeringen

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat zorgverzekeringen vergelijken ingewikkeld is. Verzekeringen en voorwaarden vergelijken wordt een stuk eenvoudiger door te vergelijken via onze zorgvergelijker. Jij kunt aangeven wat voor jou belangrijke dekkingen zijn, en de online vergelijker zoekt daar de beste zorgverzekering bij. De polisvoorwaarden van de basisverzekering hoef je niet te vergelijken. Alle verzekeraars bieden namelijk dezelfde verzekering aan. De aanvullende verzekeringen verschillen wel sterk. Deze kun je online vergelijken.

Welke zorgverzekering is de beste keuze voor jou?

Het aanbod in zorgverzekeringen is zeer ruim. Alle verzekeraars bieden dezelfde basisverzekering aan, maar toch zijn er verschillen. Met name de keuzevrijheid in zorgverleners verschilt sterk. Gelukkig kun je onderbouwd de juiste keuze maken. In onze zorgvergelijker kun je aangeven of je volledige keuzevrijheid wenst. Genoegen nemen met een beperktere keuze kan je een besparing opleveren. Per verzekeraar geven wij aan met welke ziekenhuizen er eventueel contracten afgesloten zijn.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Twijfel jij nog over het overstappen? Of zijn er nog vragen? Wij helpen jou graag. Op Poliswijzer.nl kun je veel antwoorden vinden op de veelgestelde vragen over de zorgverzekering en het overstappen. Heb je toch nog aanvullende vragen? Neem telefonisch contact met ons op om jouw vraag voor te leggen. Wij zijn bereikbaar vanaf 9 uur tot 21.00 uur op telefoonnummer: 050-2111456

Laatste dag om over te stappen! | Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 8 september 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.