Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Basisverzekering vergelijken

Vergelijk de beste basisverzekeringen

Start met vergelijken van zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren
Nu met 3 maanden gratis
Canal Digitaal

Wat is een basisverzekering?

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. De basisverzekering is verplicht en dekt de belangrijkste zorgvergoedingen, zoals huisartsenzorg, spoedeisende hulp, specialistische zorg, geneesmiddelen en psychologische zorg. De inhoud van dit basispakket wordt jaarlijks door de overheid aangepast.

Besparen op de basisverzekering

Doordat zorgverzekeraars zelf contracten afsluiten met ziekenhuizen zelf hun premie mogen bepalen, ontstaan er prijsverschillen tussen de basisverzekeringen. Zo kan de basisverzekering bij de ene zorgverzekeraar goedkoper zijn dan bij de ander. Terwijl de inhoud van de basisverzekering bij elke verzekeraar precies hetzelfde is. Daarom is het verstandig om de basisverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je niet te veel betaalt.

Vergelijk basisverzekeringen

Door je gegevens in te vullen en te vergelijken krijg je een vergelijking van de goedkoopste basisverzekeringen van 2021. Hierbij is het belangrijk om op te letten als het gaat om vrije ziekenhuiskeuze en eigen risico. De wensen hierin kunnen in de vergelijker worden aangepast door gebruik te maken van de filters.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten
Top 5 Basis zorgverzekeringen
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

Veelgestelde vragen

over basisverzekering
 • Wat is een basisverzekering?

  Het basispakket van de zorgverzekering is een pakket aan vergoedingen voor veelgebruikte geneeskundige zorg. Elk jaar bepaalt de overheid welke zorg dat is. Het gaat om zorg die als het meest noodzakelijk gezien wordt. Denk bijvoorbeeld aan een doktersbezoek, medicijnen die de huisarts voorschrijft of het verblijf in een ziekenhuis. Soms krijg je alle kosten voor basiszorg vergoed, soms een deel. Het afsluiten van de basiszorgverzekering is verplicht.

 • Waarom is er een basisverzekering?

  Zorg is duur. De meeste mensen kunnen bijvoorbeeld niet zelf een operatie betalen. In Nederland willen we niet dat mensen opzien tegen de hoge kosten en daarom wegblijven bij hun zorgverlener. Dat is slecht voor hun gezondheid. En als klachten verergeren, kost een behandeling later vaak meer geld. Daarom is er een verplichte verzekering voor basiszorg. Iedereen is zo verzekerd en betaalt mee aan de meest noodzakelijke zorg. Zo blijft de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

 • Wat kost een basisverzekering?

  De gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering met verplicht eigen risico van € 385 in 2021 is € 123 per maand. Het verschil in premie tussen de diverse basisverzekeringen met verplicht eigen risico is € 492 per jaar.

 • Wat wordt vergoed uit de basisverzekering?

  De basisverzekering vergoedt onder meer:

  • Huisartsenzorg
  • Behandeling en verblijf in het ziekenhuis
  • Geneesmiddelen
  • Verloskundige zorg
  • Kraamzorg
  • Tandheelkundige zorg tot 18 jaar

  Bekijk hier alle vergoedingen uit de basisverzekering

  In Nederland draag je bepaalde kosten (gedeeltelijk) zelf, bijvoorbeeld het wettelijk verplicht eigen risico, een eventueel vrijwillig eigen risico en een eventuele eigen bijdrage. Wat je in jouw situatie precies vergoed krijgt, kun je vinden in het vergoedingenoverzicht van je huidige zorgverzekeraar.

 • Wat is een naturapolis?

  Als je kiest voor een naturapolis, kun je niet zomaar naar een zorgverlener gaan. Om voor volledige vergoeding in aanmerking te komen moet jouw zorgverlener gecontracteerd zijn door de zorgverzekeraar. Je zorgkosten worden dan direct door de zorgverzekeraar betaald aan je zorgverlener. Wel zo gemakkelijk. De meeste mensen hebben dan ook een naturapolis.

  Als je besluit naar een zorgverlener te gaan die geen overeenkomst heeft met een zorgverzekeraar, krijg je geen volledige vergoeding. Bij een naturapolis is het dus van belang om van te voren goed uit te zoeken of al je zorgverleners door de gewenste zorgverzekeraar zijn gecontracteerd. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf.

Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

Nu 3 maanden gratis

t.w.v. € 44,85
Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Mis niets van de Eredivisie met ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 30-09-2021

Navigatie