Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Pechhulp vaak niet goed verzekerd door mensen die op vakantie gaan

door Lesley Anker 1 reactie Leestijd: 4 minuten

Daar sta je dan met autopech langs de weg in Duitsland, België of Frankrijk. Je krijgt zo snel mogelijk hulp als je pechhulp goed hebt geregeld. Maar veel Nederlanders denken dat het wel zal meevallen met de pech onderweg en sluiten geen pechhulp af voor vertrek. Dan neem je wel een flink risico want je auto wordt erg belast als je een afstand van zo’n 1500 kilometer in één of twee dagen aflegt. Zeker als er ook nog een zware caravan achter de auto hangt. Zorg er daarom voor dat je pechhulp goed hebt geregeld voordat je vertrekt. Dat kan op 4 verschillende manieren.

kennisbank-autovakantie-1.png

  1. Je kunt voor pechhulp een los contract afsluiten bij bijvoorbeeld ANWB of Allianz Global Assistance
  2. Sommige automerken bieden pechhulp aan 
  3. Pechhulp meeverzekeren in de autoverzekering is een goedkope optie, maar niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid aan. Let goed op waar je recht op hebt. Heb je ook recht op pechhulp in het buitenland? 
  4. Automobilistenhulp als aanvullende module in de reisverzekering kan noodzakelijk zijn ondanks dat je pechhulp in Nederland goed verzekerd hebt.

Geen pechhulp dekking nodig voor hulp na een ongeval

Kun je na een ongeval niet meer verder rijden met je auto? Hiervoor heb je geen aanvullende dekking voor pechhulp nodig om toch geholpen te worden. Autoverzekeraars bieden bij onverwachte gebeurtenissen zoals een ongeluk altijd hulp bij het wegslepen van de auto naar bijvoorbeeld een garage. De autoverzekering is zowel in Nederland als in het buitenland geldig. De landen waarin je auto is verzekerd, staan op de groene kaart

Heb je geen ongeluk gehad, maar start je auto niet meer of heb je mechanische issues aan de auto waardoor je langs de weg komt te staan? Dan heb je niet genoeg aan de standaard dekking in de autoverzekering en heb je wel pechhulp nodig.

Waar heb je recht op met jouw pechhulp?

De term pechhulp is eenvoudig uit te leggen. Bij pech onderweg krijg je hulp om jou weer op weg te helpen. Toch zijn er grote verschillen tussen verzekeraars in de service die je mag verwachten. Je krijgt bijvoorbeeld alleen maar hulp als de problemen aan je auto zijn ontstaan buiten je eigen woonplaats. Of je krijgt alleen pechhulp bij problemen tijdens de vakantie. Om dit onderscheid bloot te leggen, leggen we uit welke opties er zijn om pechhulp te regelen en wat je ervan mag verwachten.

1. Contract met een pechhulpdienst

De bekendste pechhulpdienst biedt de ANWB, maar er zijn meer bedrijven met deze service voor lagere maandelijkse kosten. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Allianz Global Assistance. Je kunt een contract afsluiten voor pechhulp Nederland, maar ook hulp in het buitenland kun je erin meenemen.

2. Recht op pechhulp vanuit automerk - mobiliteitsgarantie

Mobiliteitsgarantie is een populaire term. De garantie houdt in dat je hulp krijgt als je niet of niet veilig met je auto kunt rijden. Na het kopen van een nieuwe auto krijg je vanuit het merk deze mobiliteitsgarantie. Volkswagen geeft deze garantie af voor nieuw gekochte auto’s. Voor deze extra service geldt als voorwaarde dat de auto wordt onderhouden door een Volkswagen dealer en dat de onderhoudsbeurten uitgevoerd worden. Voor een ruimere service kun je bij verschillende merken aanvullende diensten nemen. Ford heeft bijvoorbeeld de Ford Assistance Gold.

3. Recht op pechhulp vanuit de autoverzekering

Bij meerdere autoverzekeraars kun je pechhulp verzekeren. Een verzekeraar die een ruime dekking biedt in de pechhulp module en ook nog een lage premie vraagt voor de autoverzekering is InShared. De premie voor deze aanvullende dekking zit verwerkt in de premie voor de autoverzekering. Ga zeker een vergelijking maken. De kans is groot dat de autoverzekering inclusief pechhulp bij Inshared goedkoper is dan je huidige autoverzekering zonder pechhulp.

4. Pechhulp tijdens de reis 

Biedt jouw huidige pechhulpdienst geen hulp aan buiten Nederland? Je kunt de pechhulpdienst uitbreiden met een dekking in het buitenland. Of je sluit een reisverzekering af met de aanvullende modules “automobilistenhulp” en “vervangend vervoer”.

Tip: voorkom dat je dubbel verzekerd bent voor pechhulp.

Hoe ruim is de dekking bij de verzekeraars?

Er zijn nogal wat verschillen tussen partijen die pechhulp aanbieden. Het is belangrijk om te weten wanneer je wat vergoed krijgt. Iedere aanbieder gaat hier namelijk anders mee om. Zo zijn er pechhulpdiensten en verzekeraars, zoals Allianz Direct en a.s.r. die geen pechhulp vergoeden als je zonder brandstof langs de weg komt te staan. Deze partijen vinden dat je dit had kunnen voorkomen. Andere partijen vergoeden dit weer wel, maar vergoeden bijvoorbeeld geen hulp als je jezelf hebt buitengesloten door verlies van je autosleutels, zoals ABN Amro en Interpolis. 

Onderstaande autoverzekeraars hebben wel een ruime dekking voor pechhulp. Zij vergoeden pechhulp bij een lekke band, verlies van je autosleutels, een lege accu, het tanken van de verkeerde brandstof of als je geen brandstof meer hebt. 

  • Hema
  • InShared
  • OHRA
  • SNS Bank
Pechhulp vaak niet goed verzekerd door vakantiegangers

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 9 augustus 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reacties (1)

Geplaatst door: Groenteman ()

Als er in het buitenland iets gebeurd met je auto valt het dan onder de reisverzekering of onder de autoverzekering. Mvg

Opmerking van de redactie op 09-08-2023
Beste Groenteman,

Bedankt voor je vraag! Het ligt aan de situatie welke verzekering je nodig hebt. Je autoverzekering is geldig in het buitenland. Op de groene kaart staan de landen waarin je auto verzekerd is. In het buitenland heb je dus dekking bij gebeurtenissen die in Nederland ook gedekt zijn.

Bij pech onderweg heb je een pechhulpverzekering nodig. Die kun je los regelen of aanvullend afsluiten bij je auto- of reisverzekering.

Groet,
Team Poliswijzer.nl

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.