Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Kun je schade door storm claimen op de autoverzekering?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

autoverzekering_schade.jpgEen heftige storm op komst? Met de juiste autoverzekering heb je dekking tegen schade. Geregeld wordt er weer een code ‘geel’ of ‘oranje’ uitgeroepen. Met een beetje pech krijg je een boom op jouw auto of vallen er hagelstenen met de omvang van kerstballen uit de lucht. Keert de autoverzekering schades door storm en hagel uit, of sta je er zelf voor?

Een storm lijkt eerder een bedreiging voor je huis dan voor de auto, maar onderschat het gevaar niet. Een flinke hagelbui kan binnen een paar seconden een poffertjespan maken van je auto. Een naar verhouding kleine tak kan alleen al zorgen voor een schade van een paar duizend euro. Met de juiste autoverzekering keert de verzekeraar de schade uit.

Wanneer vergoedt de verzekeraar de schade?

Er zijn drie verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen. De goedkoopste verzekeringsvorm is de WA (wettelijke aansprakelijkheid) autoverzekering. Deze verzekering keert alleen de schade uit met de verzekerde auto aangericht aan anderen. De twee andere vormen zijn de WA beperkt casco en de WA casco. Deze verzekeringsvormen keren schade door storm uit. Ook schade door een hagelbui is verzekerd.

Heeft het claimen van schade door storm effect op de premie?

Verzekeraars stellen hierin hun eigen voorwaarden, maar bij vrijwel alle verzekeraars heeft het claimen van een dergelijke schade geen effect op de hoogte van de premie. Schade door een aanrijding claimen kan jou schadevrije jaren kosten, dat is bij stormschade (meestal) dus niet het geval.

autoverzekering  - uitleg dekkingen.jpgDe WA beperkt casco is maar iets duurder dan de WA autoverzekering

De WA beperkt casco biedt onder andere dekking tegen diefstal, ruitbreuk en dus stormschade. De verschillen in de premie tussen de WA en de WA beperkt casco zijn te overzien. Vooral als je niet voor een willekeurige verzekeraar gaat, maar eerst goed vergelijkt. Daar kunnen wij jou bij helpen. Op Poliswijzer.nl kun je tientallen verzekeraars vergelijken op premie en de voorwaarden. Voor de WA betaal je met 8 schadevrije jaren bijvoorbeeld € 15 per maand en voor de WA beperkt casco € 19. In de maandlasten ga je het verschil nauwelijks merken, maar bij schade door storm, hagel en bij ruitbreuk merk je wel de pijn in jouw portemonnee als je uitsluitend WA verzekerd bent.

Overstappen naar de WA beperkt casco

Je kunt jouw WA autoverzekering omruilen voor de uitgebreidere WA beperkt casco. Dat kan tussentijds. Nog beter is om te vergelijken. Waarschijnlijk heeft één van de andere verzekeraars een beter voorstel ten opzichte van de huidige verzekeraar. Zit je nog geen jaar bij de huidige verzekeraar? In dat geval kun je de huidige autoverzekering waarschijnlijk niet opzeggen. Dan kun je de WA autoverzekering uitbreiden naar de WA beperkt casco. Als er dan weer een storm komt, ben je in ieder geval goed verzekerd.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 8 november 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie