Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Daarom kies je voor de WA casco autoverzekering

Wat is een WA casco verzekering?

Een WA casco verzekering (allrisk autoverzekering) biedt een ruime dekking tegen schade aan jouw auto en aan bezittingen van anderen. Het is de ruimste van de drie verzekeringsvormen.
autoverzekering-weekendje-weg-0.png
De WA casco autoverzekering biedt de meest volledige dekking van de verschillende soorten autoverzekeringen. De wettelijke verplichte dekking (WA) wordt uitgebreid met een zogenoemde ‘casco’ dekking. Het woord casco betekent dat er ook een uitkering volgt bij schade aan je eigen auto. Ook als jij de veroorzaker van een ongeval bent. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s tot ze een aantal jaren oud zijn.

De financiële impact van een ongeluk of andere schade aan de eigen auto is vaak groot. Met de WA casco autoverzekering laat je de verzekeraar opdraaien voor de schade.

Wat is verzekerd in een WA casco verzekering?

Naast de WA-dekking ben je ook gedekt voor schade door:

  • Storm
  • Autobrand
  • Diefstal
  • Ruitbreuk
  • Hagelschade
  • Botsingen met dieren
  • Schade door eigen schuld: aanrijdingen, slippen, te water raken

WA casco verzekering premie bepaling

Wanneer is een WA casco de beste keus?

Deze verzekeringsvorm is in ieder geval de beste keus als je een nieuwe auto hebt tot 5 jaar oud. Wanneer je eigen auto zwaar beschadigd raakt draag je de kosten liever niet zelf, en dat hoeft ook niet. Met de WA casco autoverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit waarmee je de auto kunt laten maken. Bij een zeer zware schade, vergoedt de verzekeraar meestal de dagwaarde van de auto.

autoverzekering - uitleg dekkingen

Is jouw auto ouder dan 5 jaar? Maak toch eens een vergelijking uitgaande van de WA casco autoverzekering. Met veel schadevrije jaren kan het vaak zelfs voor een auto van 10 jaar oud nog uit om toch te kiezen voor de WA casco autoverzekering.

Conclusie

Je kunt de WA casco autoverzekering het beste afsluiten als je een auto hebt van 0 – 5 jaar oud, maar bereken ook of de ruime dekking ook nog uit kan voor een oudere auto. Vooral met meerdere schadevrije jaren valt de premie voor de WA casco mee!


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 9 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie