Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wanneer kiezen voor een WA casco autoverzekering?

Wat is een WA casco verzekering?

Een WA casco autoverzekering (allrisk autoverzekering) biedt een ruime dekking tegen schade aan jouw auto en aan bezittingen van anderen.
autoverzekering - checklist.jpg
De WA casco autoverzekering biedt de meest volledige dekking van de verschillende soorten autoverzekeringen. De wettelijke verplichte dekking (WA) wordt uitgebreid met een zogenoemde ‘casco’ dekking. Het woord casco betekent dat er ook een uitkering volgt bij schade aan je eigen auto. Ook als jij de veroorzaker van een ongeval bent. Deze dekking wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s tot ze een paar jaren oud zijn.

De financiële impact van een ongeluk of andere schade aan de eigen auto is vaak groot. Met de WA casco autoverzekering laat je de verzekeraar opdraaien voor de schade.

Wat is verzekerd?

Naast de WA-dekking ben je ook gedekt voor schade door:

  • Storm
  • Autobrand
  • Diefstal
  • Ruitbreuk
  • Hagelschade
  • Botsingen met dieren
  • Schade door eigen schuld: aanrijdingen, slippen, te water raken

autoverzekering - premiebepaling uitgelegd.jpg

Wanneer is een WA casco de beste keus?

Deze verzekeringsvorm is de beste keus als je een nieuwe auto hebt tot 5 jaar oud. Wanneer je eigen auto zwaar beschadigd raakt draag je de kosten liever niet zelf, en dat hoeft ook niet. Met de WA casco autoverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit waarmee je de auto kunt laten maken. Bij een zeer zware schade, vergoedt de verzekeraar meestal de dagwaarde van de auto.

autoverzekering  - uitleg dekkingen.jpg

Conclusie

Je kunt de WA casco autoverzekering het beste afsluiten als je een auto hebt van 0 – 5 jaar oud, maar bereken ook of de ruime dekking ook nog uit kan voor een oudere auto.

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie