Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Duiksporten meeverzekeren in je reisverzekering

Ga je tijdens de vakantie duiken of snorkelen (onderwatersport)? Bedenk dan van tevoren welke activiteiten standaard meeverzekerd zijn en waar je een aanvullende reisverzekering voor nodig hebt. Snorkelen is gewoon automatisch meeverzekerd. Bij duiken wordt er door veel verzekeraars onderscheid gemaakt tussen recreatief duiken en professioneel duiken. Waar het onderscheid ligt, verschilt per verzekeraar. Met ‘duikplannen’ moet je dus kritisch kijken bij het reisverzekeringen vergelijken. Duik dus in jouw onderwatersport reisverzekering en zorg voor de juiste dekking!

reisverzekering duiken

Recreatief duiken: geen onderwatersport dekking nodig

Ga je naar Curaçao en ga je snorkelen of duiken tot maar een paar meter diep? Hiervoor heb je de aanvullende dekking onderwatersport niet nodig. Bij recreatief duiken ga je niet dieper dan 40 meter. De meeste verzekeraars verzekeren recreatieduiken standaard mee. Bij sommige verzekeraars geldt de dekking alleen als je een duikbrevet hebt. 

Professioneel duiken: onderwatersport dekking nodig

Het wordt anders als je op vakantie professioneel gaat duiken. In dat geval kun je onderwatersport beter meeverzekeren. Dat doe je bijvoorbeeld om er van verzekerd te zijn dat je dure duikspullen verzekerd zijn. De dekking voor onderwatersport kun je via Poliswijzer.nl bij je reisverzekering afsluiten.

Waar heb je recht op met de onderwatersport dekking in de reisverzekering?

Duikspullen zijn kostbaar en niet of beperkt meeverzekerd in de standaard reisverzekering. Door het meeverzekeren van onderwatersport in de reisverzekering is je duikuitrusting verzekerd. De verzekeraar vergoedt ook de kosten voor een redding door noodinstanties. De medische kosten kun je meeverzekeren in de aanvullende dekking medische kosten. Verzeker medische kosten mee, want je zorgverzekering biedt vaak maar een beperkte dekking.

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie