Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Gevaarlijke sporten meeverzekeren in de reisverzekering

Beoefen jij graag gevaarlijke sporten op vakantie, zoals bergbeklimmen, parachutespringen of kitesurfen? Dekking bij extreme sporten zit niet standaard in de reisverzekering. Hiervoor kun je een aanvullende reisverzekering voor gevaarlijke sporten afsluiten. 

reisverzekering voor gevaarlijke sporten

Meer risico bij gevaarlijke sporten 

Bij sommige sporten is de kans op een blessure (of erger) groot. Daarom brengen verzekeraars een hogere premie in rekening voor beoefenaars van gevaarlijke sporten. Extreme sporters nemen ook vaak  dure sportuitrustingen mee in hun bagage, zoals kano’s en een kitesurfuitrusting. 

Wat zijn gevaarlijke sporten? 

Het verschilt per verzekeraar wat er onder gevaarlijke sporten wordt verstaan. Het gaat bijvoorbeeld om: 

  • Bergbeklimmen 
  • Diepzeeduiken 
  • Skiën 
  • Parachutespringen 
  • Kitesurfen 
  • Waterskiën 

Welke sporten zijn standaard verzekerd in de reisverzekering?

Sporten die gewoon onder de standaarddekking van de reisverzekering vallen zijn bijvoorbeeld recreatief duiken, snorkelen, fietsen, schaatsen en langlaufen.  

Aparte aanvullende wintersportdekking 

Ga je op wintersport? Alleen een dekking voor gevaarlijke sporten is dan niet genoeg. Kies dan voor de speciale wintersportdekking voor een complete dekking. 

Aanvullende reisverzekering voor gevaarlijke sporten afsluiten

Hou jij van avontuurlijke vakanties? Vergelijk dan alle reisverzekeringen met aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten. Je kunt de reisverzekering direct afsluiten.

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie