Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Is diefstal uit de auto verzekerd?

De WA beperkt casco en de WA casco autoverzekeringen bieden dekking tegen diefstal. Diefstal uit de auto is vaak een ander verhaal. Als hetgeen gestolen is geen onderdeel is van de auto, kun je het ook niet claimen op de autoverzekering. Met de juiste dekking krijg je de braakschade aan de auto wel uitgekeerd.

poliswijzer-auto-diefstal.jpg

Er is vaak verwarring over de diefstaldekking in de autoverzekering. Er moet namelijk onderscheid worden gemaakt tussen diefstal van de auto en diefstal uit de auto. Wat zijn de verschillen?

Diefstal van de auto

Een gestolen auto is verzekerd als je gekozen hebt voor de WA beperkt casco of de WA casco. Verzekerden met uitsluitend de WA autoverzekering draaien zelf op voor de gevolgen. Bij diefstal van je auto geldt er een wachttijd van 30 dagen voordat de uitkering volgt. Mocht de auto toch weer opduiken, krijg je aan de auto verrichte schade door jouw verzekeraar uitgekeerd. Ook bij een poging tot diefstal gaat de verzekeraar jou schadeloos stellen.

Diefstal uit de auto

Bij diefstal uit je auto kun je twee verschillende verzekeringen aanspreken, namelijk:

  • Autoverzekering – voor de schade aan de auto zelf en onderdelen van de auto
  • ​Inboedelverzekering – voor uit de auto gestolen privé bezittingen die geen onderdeel zijn van de auto

auto diefstal.jpg

Schade aan de auto

Een inbraak is de auto voor verzekerd onder de noemer diefstal. Het is namelijk een poging tot diefstal. De schade aan je auto door de inbraak krijg je uitgekeerd als je auto minimaal WA beperkt casco verzekerd is. Ook gestolen onderdelen van de auto krijg je gecompenseerd. Een uit de auto gesleutelde navigatiesysteem kun je claimen bij de autoverzekeraar. Voor een losse navigatiesysteem bieden de meeste verzekeraars juist geen dekking. Hetzelfde geldt ook voor andere spullen die in de auto liggen en geen onderdeel vormen van de auto.

Wat kun je claimen op de inboedelverzekering?

Onder je inboedel valt bijvoorbeeld kleding, brillen en tassen, maar bijvoorbeeld ook een laptop en je mobiele telefoon. Op de inboedelverzekering kun je bij diefstal uit je auto in beperkte mate schades claimen. Verzekeraars kunnen in de polisvoorwaarden een maximum bedrag aanhouden of bepaalde onderdelen van de inboedel zijn niet verzekerd bij diefstal uit de auto. Verzekeraars kunnen bijvoorbeeld smartphones die buiten het huis worden gesloten uitsluiten van dekking. Vaak is het ook een vereiste dat er braaksporen aan de auto zitten en de spullen mogen niet voor het zicht gelegen hebben.

Geactualiseerd: 08-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 8 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie