Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Je kunt flink besparen met de overstap naar een andere autoverzekering

Voor een paar honderd euro per jaar stap je snel over naar een andere autoverzekering. De verschillen tussen autoverzekeringen zijn erg groot. De duurste verzekeraar kan wel drie tot vijf keer meer premie in rekening brengen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar voor dezelfde auto. Vergelijk en zie hoeveel jij per jaar kunt besparen.

geld besparen.jpg

Om jou een indruk te geven van de omvang van de premieverschillen in autoverzekeringen hebben wij een aantal voorbeeldberekeningen gemaakt. Wij maken voorbeeldberekeningen voor de drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • WA casco

Wij gaan berekenen wat de duurste verzekeraar en de goedkoopste verzekeraar in rekening brengt per type dekking.

Voor de berekening gaan wij uit van de volgende omstandigheden:

  • Auto: VW Golf
  • Bouwjaar: 2010
  • Brandstof: benzine
  • Aantal schadevrije jaren: 5
  • Bestuurder komt uit: Drenthe
  • Leeftijd: 36 jaar
  • Hoeveel kilometers per jaar wordt er met de auto gereden: 20.000

Hoeveel kun je besparen op de WA autoverzekering?

Een WA autoverzekering is verplicht als je een auto bezit. Het is ook de goedkoopste van de drie soorten type dekking. In euro’s uitgedrukt zal de besparing ten opzichte van de duurste WA autoverzekering dan ook het kleinst zijn. Maar het is zeker wel de moeite waard. Uit onze voorbeeldberekening blijkt dat de duurste verzekeraar € 927 per jaar in rekening brengt en de goedkoopste zit op € 238 per jaar. Bij de duurste verzekeraar betaal je dus ongeveer vier keer zoveel als bij de goedkoopste.

  auto-wa-goedkoopste.PNGauto-wa-duurste.PNG

Hoeveel kun je besparen op de WA beperkt casco autoverzekering?

Door de uitgebreidere dekking is het logisch dat je meer betaalt voor deze verzekeringsvorm. De goedkoopste verzekering komt uit op € 290 per jaar en de duurste op € 1034. Het verschil is dus ruim.

  auto-wa-bep-goedkoopste.PNGauto-wa-bep-duurste-0.PNG

Hoeveel kun je besparen op de WA casco autoverzekering?

Zoals te verwachten valt zijn de premieverschillen weer enorm. De goedkoopste verzekeraar brengt € 446 per jaar in rekening en de duurste € 1553. Een onbegrijpelijk verschil dus.

 auto-wa-casco-goedkoopste.PNGauto-wa-casco-duurste.PNG

Besparen of je auto beter verzekeren

De verschillen zijn zo groot dat de kans klein is dat je niet goedkoper kunt in vergelijking met je huidige autoverzekering. Naast besparen kun je ook kiezen voor een betere kwaliteit verzekering. Je bent nu bijvoorbeeld WA beperkt casco verzekerd. Door te vergelijken kun je mogelijk kiezen voor de uitgebreidere WA casco tegen een premie die lager is dan je huidige verzekering.

De laagste premie wil nog niet zeggen dat een autoverzekering voor jou de beste keuze is. Op Poliswijzer.nl kun je verzekeringen ook vergelijken op de polisvoorwaarden.

Geactualiseerd: 16-08-2021


Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie