Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Je kunt flink besparen met de overstap naar een andere autoverzekering

Voor een paar honderd euro per jaar stap je snel over naar een andere autoverzekering. De verschillen tussen autoverzekeringen zijn erg groot. De duurste verzekeraar kan wel twee tot vier keer meer premie in rekening brengen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar voor dezelfde auto. Vergelijk en zie hoeveel jij per jaar kunt besparen.

besparen autoverzekering

Om jou een indruk te geven van de omvang van de premieverschillen in autoverzekeringen hebben wij een aantal voorbeeldberekeningen gemaakt. Wij maken voorbeeldberekeningen voor de drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk:

Wij gaan berekenen wat de duurste verzekeraar en de goedkoopste verzekeraar in rekening brengt per type dekking.

Voor de berekening gaan wij uit van de volgende omstandigheden:

  • Auto: VW Golf
  • Bouwjaar: 2017
  • Brandstof: benzine
  • Aantal schadevrije jaren: 5
  • Bestuurder komt uit: Drenthe
  • Leeftijd: 36 jaar
  • Hoeveel kilometers per jaar wordt er met de auto gereden: 20.000

Hoeveel kun je besparen op de WA autoverzekering?

Een WA autoverzekering is verplicht als je een auto bezit. Het is ook de goedkoopste van de drie soorten type dekking. In euro’s uitgedrukt zal de besparing ten opzichte van de duurste WA autoverzekering dan ook het kleinst zijn. Maar het is zeker wel de moeite waard. Uit onze voorbeeldberekening blijkt dat de duurste verzekeraar € 888 per jaar in rekening brengt en de goedkoopste zit op € 202 per jaar. Bij de duurste verzekeraar betaal je dus ruim vier keer zoveel als bij de goedkoopste.

Dekking 

Goedkoopste verzekeraar

Duurste verzekeraar 

Verschil tussen goedkoopste en duurste

WA € 202 € 542 X 2.7

Hoeveel kun je besparen op de WA beperkt casco autoverzekering?

Door de uitgebreidere dekking is het logisch dat je meer betaalt voor deze verzekeringsvorm. De goedkoopste verzekering komt uit op € 260 per jaar en de duurste op € 655. Het verschil is dus erg groot.

Dekking    

Goedkoopste verzekeraar

Duurste verzekeraar

Verschil tussen goedkoopste en duurste

WA € 260 € 655 X 2.5

kennisbank-auto-ongeluk.png

Hoeveel kun je besparen op de WA casco autoverzekering?

Zoals te verwachten valt zijn de premieverschillen weer enorm. De goedkoopste verzekeraar brengt € 486 per jaar in rekening en de duurste € 1053. Een onbegrijpelijk verschil dus.

Dekking

Goedkoopste verzekeraar

Duurste verzekeraar

Verschil tussen goedkoopste en duurste

WA € 486 € 1053 X 2,.2

Besparen of je auto beter verzekeren

De verschillen zijn zo groot dat je waarschijnlijk veel kunt besparen door het vergelijken. Naast besparen kun je ook kiezen voor een betere kwaliteit verzekering. Je bent nu bijvoorbeeld WA beperkt casco verzekerd. Door te vergelijken kun je mogelijk kiezen voor de uitgebreidere WA casco tegen een premie die lager is dan je huidige verzekering.

De laagste premie wil nog niet zeggen dat een autoverzekering voor jou de beste keuze is. Op Poliswijzer.nl kun je verzekeringen ook vergelijken op de polisvoorwaarden.

Geactualiseerd: donderdag 8 juni 2023

Jorn Alders
Jorn Alders Expert in verzekeringen & PR

Als Online Productspecialist Verzekeren streef ik er elke dag naar om complexe verzekeringsinformatie op een simpele en concrete manier vergelijkbaar te maken. Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring met het analyseren van schadeverzekeringen en het uitvoeren van diverse onderzoeken voor consumenten belangenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis gebruik ik nu om de vergelijkingen op Poliswijzer.nl continu te verbeteren. Zo kan elke bezoeker bij ons een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie