Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Hoeveel bespaart een overstap van autoverzekering?

Voor een paar honderd euro per jaar stap je snel over naar een andere autoverzekering. De verschillen tussen autoverzekeringen zijn erg groot. De duurste verzekeraar kan wel drie tot vijf keer meer premie in rekening brengen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar voor dezelfde auto. Vergelijk en zie hoeveel jij per jaar kunt besparen.

geld besparen.jpg

Om jou een indruk te geven van de omvang van de premieverschillen in autoverzekeringen hebben wij een aantal voorbeeldberekeningen gemaakt. Wij maken voorbeeldberekeningen voor de drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk de:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • WA casco

Wij gaan berekenen wat de duurste verzekeraar en de goedkoopste verzekeraar in rekening brengt per type dekking.

Voor de berekening gaan wij uit van de volgende omstandigheden:

  • Auto: VW Golf
  • Bouwjaar: 2008
  • Brandstof: benzine
  • Aantal schadevrije jaren: 5
  • Bestuurder komt uit: Drenthe
  • Leeftijd: 36 jaar
  • Hoeveel kilometers per jaar wordt er met de auto gereden: 21000

Hoeveel kun je besparen op de WA autoverzekering?

Een WA autoverzekering is verplicht als je een auto bezit. Het is ook de goedkoopste van de drie soorten type dekking. In euro’s uitgedrukt zal de besparing ten opzichte van de duurste WA autoverzekering dan ook het kleinst zijn. Maar het is zeker wel de moeite waard. Uit onze voorberekening blijkt dat de duurste verzekeraar € 950,15 per jaar in rekening brengt en de goedkoopste zit op € 234,50 per jaar. Bij de duurste verzekeraar betaal je dus ongeveer vier keer zoveel als bij de goedkoopste.

wa-goedkoopste.PNG                      wa-duurste.PNG

Hoeveel kun je besparen op de WA beperkt casco autoverzekering?

Door de uitgebreidere dekking is het logisch dat je meer betaalt voor deze verzekeringsvorm. De goedkoopste verzekering komt uit op € 243,37 per jaar en de duurste op € 1372,82. Het verschil is dus meer dan duizend euro.

goedkoopste.PNG           duurste.PNG

Hoeveel kun je besparen op de WA casco autoverzekering?

Zoals te verwachten valt zijn de premieverschillen weer enorm. De goedkoopste verzekeraar brengt € 419,20 per jaar in rekening en de duurste € 1823,36. Een onbegrijpelijk verschil dus.

goedkoopste-casco.PNG               duurste-casco.PNG

Besparen of je auto beter verzekeren

De verschillen zijn zo groot dat de kans klein is dat je niet goedkoper kunt in vergelijking met je huidige autoverzekering. Naast besparen kun je ook kiezen voor een betere kwaliteit verzekering. Je bent nu bijvoorbeeld WA beperkt casco verzekerd. Door te vergelijken kun je mogelijk kiezen voor de uitgebreidere WA casco tegen een premie die lager is dan je huidige verzekering.

De laagste premie wil nog niet zeggen dat een autoverzekering voor jou de beste keuze is. Op Poliswijzer.nl kun je verzekeringen ook vergelijken op de polisvoorwaarden.

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie