Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wat houdt Schadegarant in?

auto - schadegarant.jpg

Voor schadeherstel kun je naar jouw plaatselijke garagebedrijf gaan, maar overleg vooraf wel met je verzekeraar waar je het beste terecht kunt. Jouw verzekeraar heeft mogelijk afspraken gemaakt met herstelbedrijven. Als je naar deze bedrijven gaat, krijg je een korting op het eigen risico of mogelijk betaal je geen eigen risico. Veel verzekeraars hebben afspraken met Schadegarant gemaakt.

Om zo efficiënt mogelijk te zijn hebben een aantal verzekeraars in de jaren negentig Stichting Schadegarant opgericht. Het doel was om de kosten en de kwaliteit onder controle te houden.

Waar ga je heen bij autoschade?

Bij schade is je eerste gedachte om de auto naar het garagebedrijf of dealer te brengen waar de auto ook heen gaat voor onderhoud. Toch is dat niet altijd verstandig. Het kan jou namelijk geld kosten. Als je voor de schadeherstel gaat naar een door de verzekeraar aangewezen herstelbedrijf, heb je mogelijk recht op korting op het eigen risico. Informeer bij schade in ieder geval de verzekeraar. De verzekeraar kan jou helpen en kan jou informeren over de volgende stappen.

auto - wijzigen.jpg

Heb je recht op vervangend vervoer?

Tijdens de herstelperiode heb je recht op vervangend vervoer. Hier hoef je niet voor te betalen. Informeer wel eerst of er een auto beschikbaar is. Op deze manier voorkom je teleurstellingen. Eventueel kun je ook gebruik maken van een breng- en haalservice.

Hoe gaat de schadeafwikkeling verder?

De aangesloten herstelbedrijven regelen de financiële afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar. Hiervoor hebben ze geavanceerde systemen waarin alles wordt gecalculeerd en gecontroleerd. Het systeem is ingesteld op gemak, snelheid en zo laag mogelijke kosten. De afwikkeling gebeurt vaak digitaal en papierloos.

Geactualiseerd: 17-01-2018


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: woensdag 17 januari 2018

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie