Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wat houdt Schadegarant in?

Voor schadeherstel kun je naar jouw plaatselijke garagebedrijf gaan, maar overleg vooraf wel met je verzekeraar waar je het beste terecht kunt. Jouw verzekeraar heeft mogelijk afspraken gemaakt met herstelbedrijven. Als je naar deze bedrijven gaat, krijg je een korting op het eigen risico of mogelijk betaal je geen eigen risico. Veel verzekeraars hebben afspraken met Schadegarant gemaakt.

Wat is schadegarant?

Wat is Schadegarant?

Om zo efficiënt mogelijk te zijn hebben een aantal verzekeraars in de jaren negentig Stichting Schadegarant opgericht. Het doel was om de kosten en de kwaliteit onder controle te houden. Schadegarant is eigendom van een aantal Nederlandse verzekeraars. Namens deze verzekeraars onderhouden ze een groot netwerk aan dealers en schadeherstelbedrijven. 

Waar ga je heen bij autoschade?

Bij schade is je eerste gedachte om de auto naar het garagebedrijf of dealer te brengen waar de auto ook heen gaat voor onderhoud. Toch is dat niet altijd verstandig. Het kan jou namelijk geld kosten. Als je voor het schadeherstel gaat naar een door de verzekeraar aangewezen herstelbedrijf, heb je mogelijk recht op korting op het eigen risico. Informeer bij schade in ieder geval de verzekeraar. De verzekeraar kan jou helpen en kan jou informeren over de volgende stappen.

Heb je recht op vervangend vervoer?

Tijdens de herstelperiode heb je recht op vervangend vervoer. Hier hoef je niet voor te betalen. Informeer wel eerst of er een auto beschikbaar is. Op deze manier voorkom je teleurstellingen. Eventueel kun je ook gebruik maken van een breng- en haalservice.

Hoe gaat de schadeafwikkeling verder?

De aangesloten herstelbedrijven regelen de financiële afwikkeling rechtstreeks met de verzekeraar. Hiervoor hebben ze geavanceerde systemen waarin alles wordt gecalculeerd en gecontroleerd. Het systeem is ingesteld op gemak, snelheid en zo laag mogelijke kosten. De afwikkeling gebeurt vaak digitaal en papierloos.

Geactualiseerd: maandag 12 juni 2023

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie