Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

6 belangrijke punten in de reisverzekering voordat je op vakantie gaat

door Lesley Anker Leestijd: 4 minuten

Na twee jaar lang van minder reizen door de corona pandemie kunnen we eindelijk weer op vakantie! Het is een tijdje geleden, dus hoe zit het ook alweer precies met de voorbereiding van je reis? Met onze handige checklist voor je verzekering ben je klaar om op vakantie te gaan. Een goede reisverzekering kan namelijk niet ontbreken voor een ontspannen vakantie. 

1. Kies voor een doorlopende reisverzekering als je langer dan 2 weken of vaker per jaar op vakantie gaat

Als je een reisverzekering afsluit ben je misschien geneigd om voor een kortlopende reisverzekering te kiezen. Je betaalt één keer premie in plaats van iedere maand een bedrag. Toch kan een doorlopende reisverzekering die het hele jaar geldig is al snel uit. Herken jij je in een van de volgende punten? Dan is een doorlopende reisverzekering ook voor jou de voordeligste keuze:

  • Je gaat één keer in het jaar 2 weken of langer op vakantie
  • Je gaat een aantal keer per jaar (kort) op vakantie (bijvoorbeeld in de herfst- of meivakantie, zomervakantie en weekendje(s) weg)

2. Check of jouw vakantiebestemming onder Europa- of werelddekking valt 

Check voordat je op vakantie gaat ons overzicht van landen die onder Europadekking vallen. Er zijn ook “twijfel landen” die buiten Europa liggen, maar wel onder Europadekking vallen. Denk maar eens aan Egypte of Marokko. Staat het land waar je doorheen reist (bijvoorbeeld voor een tussenstop of als je met de auto op vakantie gaat) er niet tussen? Kies dan zeker voor werelddekking. 

3. Kies een reisverzekering die past bij je reisduur

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Toch kun je niet zomaar met elke reisverzekering een heel jaar aaneengesloten op vakantie gaan. Hoe vaak je per jaar op vakantie gaat, maakt dan weer helemaal niets uit. 

Kies daarom een reisverzekering met een maximale reisduur waarbinnen jouw langste vakantie in het jaar valt. Die maximale reisduur verschilt per verzekeraar:

  • 45 dagen (6 weken en 3 dagen)
  • 60 dagen (8 weken en 4 dagen)
  • 90 dagen (12 weken en 6 dagen)
  • 180 dagen (25 weken en 5 dagen)
  • of 365 dagen (1 jaar)

4. Combineer je annuleringsverzekering met de reisverzekering voor een lagere premie

Met een annuleringsverzekering krijg je de reissom terug als je door een geldige annuleringsreden, zoals ziekte of overlijden van een familielid (3e graad), niet op vakantie kunt of je vakantie eerder moet afbreken. Een handige verzekering dus voor een dure, verre reis die je misschien al een hele tijd van tevoren boekt. Afsluiten van de annuleringsverzekering gaat net iets anders dan bij de reisverzekering. De annuleringsverzekering moet je namelijk binnen 7 of 14 dagen na de boeking regelen. Ga voor twee verzekeringen in één klap: de annuleringsverzekering kun je als aanvullende module bij de reisverzekering kiezen. Dit is ook nog eens voordeliger dan apart een annuleringsverzekering afsluiten. Voor een losse annuleringsverzekering betaal je ongeveer 5,5% van de reissom. Een stel met een totale reissom van € 2500 betaalt dus € 137,50. Ditzelfde stel kan al een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering afsluiten voor € 78 per jaar. Of je een annuleringsverzekering neemt, hangt natuurlijk af van wat je er voor over hebt. En hoe groot het risico is dat je wilt nemen.

5. Verzeker pechhulp slechts in één verzekering mee (wij vertellen welke)

Als je met de auto op vakantie gaat, wil je bij pech onderweg graag hulp ontvangen. Automobilistenhulp kun je op meerdere manieren regelen, bijvoorbeeld via de ANWB, je eigen automerk of als aanvullende dekking in je auto- of reisverzekering. Het is zonde om hiervoor dubbel verzekerd te zijn en dus dubbel te betalen. Wat is nou de beste 'way to go'? Pechhulp in de reisverzekering is het meest uitgebreid, dus wij zeggen: kies daar voor. Want naast dat je recht hebt op vervangend vervoer worden mogelijke extra verblijfskosten ook nog eens vergoed. 

6. Zet modules uit die je toch niet gebruikt

Ben je in de voorjaarsvakantie op wintersport geweest? Dan kun je de wintersport module tot de volgende wintersport uit je doorlopende reisverzekering halen. Als je in de zomer niet naar een wintersportbestemming gaat, heb je deze dekking niet nodig.

En last but not least: vergelijk! Je zult verrassende verschillen tegenkomen tussen reisverzekeringen. Bij sommige verzekeringen zitten modules zoals gevaarlijke sporten, onderwatersport of geneeskundige kosten al in de standaarddekking. Mooi meegenomen! Al helemaal als deze verzekering zelfs goedkoper is dan je huidige verzekering met een minder uitgebreide dekking. 

Vergelijk reisverzekeringen

Voorbereiding van je reis: 6 belangrijke punten | Poliswijzer

Deel dit artikel op:


Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.