Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Dagje naar het strand? Niet zonder de juiste verzekeringen

door Lesley Anker Leestijd: 4 minuten

Het lekkere weer komt eraan en de coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. Een perfecte combinatie voor een dagje of vakantie aan het strand. Er kan van alles gebeuren op een typische stranddag. Wanneer jij goed bent verzekerd met een auto-, buitenshuis-, reis- en zorgverzekering kun je helemaal onbezorgd genieten.

Autoverzekering voor onderweg 

Als het lekker weer is ben je vast niet de enige die eropuit trekt. Zo kom je al snel in de drukte terecht. Denk maar eens aan de toegangswegen naar Scheveningen op een zomerse dag. Eenmaal aangekomen op bestemming moet je ook nog eens op zoek naar een parkeerplek voor je auto. Een ongeluk zit met deze drukte in een klein hoekje. Met de WA autoverzekering is alleen de schade die jij veroorzaakt aan de auto van iemand anders verzekerd. Kies je voor de WA + casco autoverzekering? Dan is schade aan jouw eigen auto ook verzekerd. Een strandganger maakt bijvoorbeeld een kras op jouw auto tijdens het inparkeren.

Buitenhuisdekking voor spullen op het strand

Het kost even moeite om een strandplek te vinden, maar daar lig je dan op je strandlaken tussen al die andere dagje-strand-mensen. De achterbuurvrouw doet een greep in je strandtas zonder dat je het doorhebt. Dan ben je blij met je inboedelverzekering met buitenhuisdekking. Een buitenshuisverzekering zorgt ervoor dat je spullen buiten de deur zijn verzekerd. Dus zodra jij je voordeur uitstapt. Je kunt denken aan je pasjes, geld, sieraden en mobiele elektronica, zoals je smartphone. 

Er zijn een paar dingen die handig zijn om te weten over de buitenhuisdekking:

Spullen onbeheerd achterlaten bij strandlaken niet verzekerd

Het wordt steeds warmer op het strand, dus je hebt zin om de zee in te duiken. Maar wie let er dan op je spullen die op je plek achterblijven? Niemand. Verzekeraars zien dit als “nalatig”. Daarom vergoeden zij bijvoorbeeld je gestolen dure zonnebril in dit geval niet. 

Smartphone niet altijd volledig verzekerd

Je telefoon verloren op het strand? De dekking voor mobiele elektronica is soms beperkt of zelfs helemaal uitgesloten. We hebben al eerder uitgezocht welke vijf inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking de beste dekking bieden voor jouw smartphone.

Let op het dekkingsgebied

De locatie van het strand is ook belangrijk. Ga je een dagje naar de Nederlandse kust? Dan zit je met een buitenhuisdekking altijd goed. Maar ga je een dagje uit naar één van onze buurlanden, zoals Duitsland of België? Check dan altijd of jouw buitenhuisdekking ook buiten Nederland geldig is. 

kennisbank-zonvakantie-strand.png

Reisverzekering voor een overnachting

Misschien verblijf je wel een nachtje in één van de kustplaatsen. De reisverzekering is geldig vanaf één overnachting. Je bagage valt dan onder de bagagedekking van de reisverzekering. Jouw bagage is daarmee verzekerd tegen verlies, schade of diefstal in Nederland en in het buitenland. Wil je geen reisverzekering afsluiten speciaal voor één overnachting? Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door tijdens vakanties verzekerd. Dit kan vaak al uit als je minimaal twee weken per jaar op vakantie gaat of vaker weekendjes weg.

Zorgverzekering voor een ongelukje op het strand

Jij ligt lekker te zonnen, maar anderen houden liever van een balletje trappen op het strand. Je wordt hard geraakt door de bal. Of je hebt te weinig gedronken en krijgt last van een zonnesteek. Heb je medische hulp nodig na een dagje op het strand, zoals spoedeisende hulp, een bezoekje aan de huisarts of misschien zelfs wel een ritje met de ambulance? Dan is dat gewoon verzekerd met jouw basis zorgverzekering. Je betaalt wel eigen risico voor ziekenhuis- en ambulancezorg als je het verplichte eigen risico van € 385 nog niet hebt betaald.

Heb jij een vraag over één van deze verzekeringen? Stel ze gerust aan onze verzekeringsexperts!

Dagje strand? Vergeet deze verzekeringen niet

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 14 juli 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie