Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Telefoon verzekeren met een inboedelverzekering

Een barst in het schermpje van je telefoon is zo gebeurd. Het is steeds lastiger om je telefoon en andere mobiele apparatuur tegen dit soort ongelukjes te verzekeren. Een aantal inboedelverzekeraars heeft er zelfs voor gekozen om de telefoon helemaal niet meer te verzekeren in hun reguliere pakket. Hierover meer.

Ga snel naar:

telefoon verzekeren

Veel schadeclaims voor mobiele telefoons

De smartphone zorgt voor veel schadeclaims bij inboedelverzekeraars. Niet heel gek, want je telefoon gebruik je elke dag. Daarnaast zijn telefoons, tablets en laptops kwetsbaar en kostbaar. Het gaat dan ook vooral om schade aan je scherm of accu. Dit kost verzekeraars zoveel geld, dat inboedelverzekeraars er steeds vaker voor kiezen om elektronische apparatuur niet (volledig) te vergoeden. Ze vragen bijvoorbeeld een extra eigen risico of bieden geen dekking meer voor de smartphone in de reguliere inboedelverzekering of in de all risk inboedelverzekering.

All risk inboedelverzekering dekt schade aan mobiele apparatuur

De inboedelverzekering verzekert mobiele elektronica in huis tegen schade door brand, storm en diefstal. De all risk inboedelverzekering dekt je spullen in huis ook als je zelf de schade veroorzaakt. Je laat bijvoorbeeld per ongeluk je telefoon of tablet vallen. Heb je een aanvullende dekking? Met de buitenhuisdekking is je telefoon ook buiten het huis verzekerd. Dan is je laptop of telefoon ook verzekerd als je die onderweg verliest. Maar let op: verzekeraars bieden niet allemaal een ruime vergoeding.

Kans op bijbetalen

Niet alle verzekeraars vergoeden het volledige bedrag van de schade aan mobiele apparatuur. Vaak geldt een maximum vergoeding, wordt alleen de dagwaarde uitgekeerd of betaal je extra eigen risico. Wil je liever niets bijbetalen na een schade? Je kunt er in onze inboedelverzekeringen vergelijker op deze manieren rekening mee houden:

 • Eigen risico

Het eigen risico is een deel van iedere schade waar de verzekeraar geen vergoeding voor geeft. Met een eigen risico van € 50, betaal je van iedere schade dus de eerste € 50 zelf. Verzekeraars kunnen voor mobiele apparatuur (waaronder jouw toestel) een verhoogd eigen risico rekenen. Bij val en stootschade rekent de verzekeraar bijvoorbeeld een eigen risico van € 100. Bekijk daarom altijd de polisvoorwaarden goed. Tip: wij plozen dit al voor je uit bij de meest voordeligste inboedelverzekeringen voor jouw telefoon.

 • Dagwaarde

Start de crashtest, bovenaan de vergelijker, om te zien hoeveel verzekeraars nog uitkeren na een schade. In de crashtest geven we een indruk van de hoogte van de schade-uitkering die je kunt verwachten bij schade. Het gaat hierbij niet om de mobiele telefoon, maar het geeft je wel een indruk van de verschillen in uitkering per verzekeraar. Onder het tabblad “Dekking en vergoedingen” zie je hoe goed of slecht de dekking is bij de verzekeraar.

inboedelverzekering-header.png

 • Maximumvergoeding

Heb je jouw inboedelverzekering in de vergelijker gevonden? Klik dan op de verzekering en kijk onder “Dekkingen en vergoedingen” om te zien of er een maximale vergoeding geldt en hoe hoog deze dan is.

Dekking helemaal uitgesloten

Een aantal verzekeraars beschermt mobiele apparatuur helemaal niet meer in de all risk inboedelverzekering, zoals: 

 • ABN Amro
 • Allianz Direct
 • ANWB
 • a.s.r.
 • Goudse
 • Hema
 • ING
 • Inshared
 • Nationale Nederlanden
 • Unigarant

Je kunt bij deze verzekeraars vaak een dekking voor mobiele elektronica aanvullend meeverzekeren. Zo biedt Nationale Nederlanden de Mobiele Elektronicaverzekering aan. Je kunt ook een aparte telefoonverzekering overwegen. Kijk wel goed wat de telefoonverzekering aan dekking biedt.

Telefoon verzekeren met een inboedelverzekering?

Gelukkig zijn er nog steeds verzekeraars die schade aan je smartphone ruim vergoeden in de inboedelverzekering. Hieronder de goedkoopste inboedelverzekeringen waarbij jouw telefoon is verzekerd tegen val- of stootschade in huis, op straat of onderweg. Het is een selectie uit onze vergelijker van all risk inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking. Je betaalt bij deze verzekeringen vanaf € 0 tot maximaal € 100 eigen risico. Als er een maximale vergoeding geldt voor je smartphone, wordt dat vermeld. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na een schade. En is je nieuwe toestel goed en goedkoop verzekerd.

Inboedelverzekering met dekking telefoon (ook buitenshuis) Standaard eigen risico Maximale vergoeding voor smartphone Premie per maand
AEGON € 0* Niet van toepassing € 8,23
Lemonade € 0 Niet van toepassing € 11,25
a.s.r. € 0 Niet van toepassing € 14,60
ABN Amro € 100 Niet van toepassing € 14,69

*Er geldt een eigen risico van € 250 wanneer schadeherstel niet gaat via de Aegon Schade Service.

Is een aanvullende dekking op je inboedelverzekering nodig?

Verzekeraars hanteren hun eigen polisvoorwaarden. Zelfs met een aanvullende verzekering weet je nog steeds niet of jouw telefoon goed verzekerd is. Schade aan je telefoon vergoeden doen verzekeraars onder verschillende voorwaarden. Let ook op wat een verzekeraar voor je telefoon vergoedt als je mobiele telefoon wat ouder is. Voor een oudere telefoon kan het verzekeren namelijk niet meer uit. Voor de inboedelverzekering schrijf je een nieuwe telefoon bijvoorbeeld af in een periode van 3 jaar. Zodra je telefoon 2 jaar oud is, kan het verzekeren waarschijnlijk niet meer uit. De extra premie moet de dekking wel waard zijn.

Wat de inboedelverzekering vergoedt, verschilt per inboedelverzekering. Let hierop als je een inboedelverzekering afsluit. Als je telefoon kapot gaat wil je namelijk een uitkering die de telefoon vergoedt.


Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie