Reisverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Stappenplan voor het kiezen van je reisverzekering

Wij maken het vergelijken van de reisverzekering zo eenvoudig mogelijk. Om te voorkomen dat je te veel betaalt of te beperkt verzekerd bent, zijn er een aantal keuzemogelijkheden. De drie belangrijkste opties lichten we toe, waarna jij een goede keuze kunt maken.

reisverzekering kiezen

1. Een doorlopende reisverzekering of een kortlopende? 

Verzekeraars bieden twee soorten reisverzekeringen aan: de kortlopende (eenmalige) reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Voor een korte vakantie van bijvoorbeeld één week is de kortlopende reisverzekering de goedkoopste optie. Voor meerdere vakanties per jaar of voor één langere vakantie van bijvoorbeeld twee weken kan de doorlopende reisverzekering vaak al uit. Wist je dat je ook baat hebt bij de doorlopende reisverzekering bij een stedentrip met maar één overnachting? 

2. Medische kosten buitenland meeverzekeren? 

Je zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking, maar mogelijk geen volledige dekking. Als de medische kosten in het buitenland hoger zijn dan wat in Nederland gebruikelijk is, betaal je zelf een deel bij. Dit voorkom je met een aanvullende zorgverzekering met een 100% dekking in het buitenland. Een andere mogelijkheid is om medische kosten mee te verzekeren in de reisverzekering. Wij raden aan om (ook) de medische kosten in de reisverzekering mee te verzekeren. Daardoor ben je bijvoorbeeld ook verzekerd voor het repatriëren in verband met een ziekte of aandoening. Dat is is namelijk niet verzekerd in de zorgverzekering.  Bij veel verzekeraars vergoedt de module medische kosten van de reisverzekering ook het (verplichte) eigen risico op de zorgverzekering.

3. Wintersport meeverzekeren? 

Skiën, snowboarden en andere wintersportactiviteiten brengen extra risico’s met zich mee in vergelijking met een stedentrip of zonvakantie. De kans op een blessure is namelijk veel groter. Daarom hebben verzekeraars onderscheid gemaakt tussen reisverzekeringen mét en zonder wintersportdekking. Kies voor een wintersportdekking als je een dergelijke vakantie gaat vieren. Anders loop je het risico dat je zelf een factuur krijgt van een hoog bedrag. 

Welke reisverzekering is de beste? 

Er is niet één verzekering die voor iedereen de beste keuze is. Dat zien we bijvoorbeeld ook bij de zorgverzekering. Daarom promoten wij het vergelijken van verzekeringen. Je wilt de voor jou beste reisverzekering, maar wel tegen een gunstige premie en goede voorwaarden. 

Geactualiseerd: 26-03-2021


Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021
Geactualiseerd: vrijdag 26 maart 2021

Vergelijk en bespaar tot € 85
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie