Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

De premie van een doorlopende reisverzekering

De prijs van een doorlopende reisverzekering bedraagt een paar euro per maand. De premie hangt onder meer af van het aantal personen, of je binnen of buiten Europa op vakantie gaat en welke dekkingen je kiest. Daarnaast verschillen de premies per verzekeraar. Een gezin betaalt minimaal € 3 per maand voor een doorlopende reisverzekering inclusief dekking voor bagage. Door aanvullende dekkingen kan de premie hoger uitvallen.

prijs en premie van een doorlopende reisverzekering

De goedkoopst mogelijke doorlopende reisverzekering voor één persoon komt net boven de € 1 per maand uit. De kosten worden hoger naarmate je meer wensen hebt of meer personen meeverzekert. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tot € 750 aan contant geld mee te verzekeren. Of je wilt een dekking voor je bagage tot € 5000. We laten met een paar voorbeelden zien wat een doorlopende reisverzekering kost in 2023.

Wat is de premie van een doorlopende reisverzekering voor een gemiddeld gezin?

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kun je kinderen gratis meeverzekeren als ze jonger zijn dan 5 jaar. Als je één of meerdere oudere kinderen hebt, stijgt de premie. Dit is ongeacht het aantal kinderen. Voor het voorbeeld gaan we uit van een gezin met kinderen ouder dan 5 jaar. Ze willen verzekeren:

  • Bagage tot € 2000 per persoon
  • Het gezin reist binnen Europa
  • Het gezin reist met de auto, dus automobilistenhulp willen ze meeverzekeren

Bij de goedkoopste verzekeraar betaalt het gezin ongeveer € 5 per maand. Bij de duurste verzekeraar betalen ze bijna het drievoudige, namelijk ruim € 15 per maand.

Wat is de premie van een doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande?

Een alleenstaande heeft een kleinere kans op een schadeclaim als je het vergelijkt met een gezin. Een alleenstaande betaalt daarom minder voor een doorlopende reisverzekering. De volgende zaken verzekeren we in dit voorbeeld mee:

  • Bagage tot € 2000
  • Extra dekking geneeskundige kosten
  • Reisverzekering moet werelddekking bieden

Bij de goedkoopste verzekeraar betaalt een alleenstaande ongeveer € 3 per maand. Bij de duurste verzekeraar komen de kosten uit op € 12,50 per maand.

Premie doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande

Wat betaalt een avontuurlijk stel voor de doorlopende reisverzekering?

De premie hangt ook af van de soort vakantie. Gevaarlijke sporten zoals parachutespringen, bergbeklimmen en paragliden zorgen voor extra risico’s die standaard niet meeverzekerd zijn.  Je kunt ze echter wel meeverzekeren. Wat betalen partners voor een doorlopende reisverzekering met de volgende wensen?

  • Bagage tot € 3000
  • Gevaarlijke sporten meeverzekeren
  • Reisverzekering moet  werelddekking bieden

Bij de goedkoopste verzekeraar betaalt het stel ongeveer €6 per maand. Ook in dit geval loont het vergelijken, want de duurste doorlopende reisverzekering kost € 18,25.

Stel op Poliswijzer.nl je eigen perfecte reisverzekering samen om te zien wat een doorlopende reisverzekering jou kost.

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie