Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Premie reisverzekering deels afhankelijk van de leeftijd

Bepaalde verzekeraars laten de hoogte van de premie voor een deel afhangen van de leeftijd van de verzekerden. Oudere verzekerden kunnen duurder uit zijn dan jongere verzekerden. Daarom wordt bij het vergelijken gevraagd naar de leeftijd van de verzekerden. De leeftijd van de meeverzekerde kinderen is ook premieafhankelijk. Kinderen tot 5 jaar zijn standaard gratis meeverzekerd.

premie reisverzekering ook afhankelijk van leeftijd

Verzekeraars mogen zelf bepalen of ze een hogere premie in rekening brengen voor mensen van een bepaalde leeftijd. Het wordt niet gezien als leeftijdsdiscriminatie als het premieverschil te onderbouwen is. Als uit data blijkt dat verzekerden in bepaalde leeftijdsgroepen meer schades claimen op de reisverzekering, mogen verzekeraars de groep met een groter risico een hogere premie in rekening brengen. 

Hoe sterk is de premie reisverzekering afhankelijk van de leeftijd?

Niet bij alle verzekeraars is de premie afhankelijk van de leeftijd. Bij de verzekeraars die wel op de leeftijd letten, kan het een groot verschil maken. Oudere partners betalen voor een doorlopende reisverzekering met dekking in Europa en € 1000 aan bagage meeverzekerd bijna € 3 per maand. Als we ervan uit gaan dat de partners een jongere leeftijd hebben en bijvoorbeeld dertigers zijn, komt de premie ongeveer € 1 per maand lager uit. Door te vergelijken maken we inzichtelijk wat de verzekeraars rekenen voor jou. Zo voorkom je dat je te veel betaalt door jouw leeftijd.

Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de reisverzekering

De meeste reisverzekeraars hebben 4 gezinssamenstellingen waar ze rekening mee houden, namelijk:

  • Alleenstaande
  • Partners
  • Partners met kinderen tot 5 jaar oud
  • Stel met kinderen van 5 jaar of ouder

Verzekeraars laten de premie niet afhangen van het aantal kinderen. Met één of meerdere kinderen van 5 jaar of ouder heb je de gezinsdekking nodig. Voor de premie maakt het dan geen verschil hoeveel kinderen je hebt.

Uitwonende studenten blijven meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Meestal tot zij 27 jaar oud zijn of niet meer studeren. 

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie