Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Een kortlopende reisverzekering voor één vakantie

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één vakantie. Na terugkomst is de reisverzekering automatisch beëindigd. Deze reisverzekering kies je bijvoorbeeld als je hooguit één keer per jaar op vakantie gaat. Bij meerdere vakanties per jaar of bij een vakantie van meerdere weken is de doorlopende reisverzekering al snel verstandiger en voordeliger.  

kennisbank-zonvakantie-tropisch-eiland.png

Kosten kortlopende reisverzekering

Voor het afsluiten van een kortlopende reisverzekering moet de verzekeraar kosten maken die vergelijkbaar zijn met de kosten voor een doorlopende reisverzekering. De verzekeraar moet bijvoorbeeld een polis afgeven, de verzekering administreren en de premie incasseren. Hierdoor betaal je vaak meer voor twee kortlopende verzekeringen dan voor één doorlopende reisverzekering die het hele jaar dekking biedt. 

Kortlopend is eenmalig

Met een doorlopende reisverzekering ga je een maandelijkse verplichting aan. Ook als je een aantal maanden niet op vakantie gaat, betaal je wel premie. Met de kortlopende reisverzekering betaal je alleen voor de periode dat je echt op vakantie bent. 

Reisverzekering afstemmen op je vakantie 

Met een kortlopende reisverzekering kun je de dekking goed afstemmen op de komende vakantie. Met een doorlopende reisverzekering verzeker je bijvoorbeeld wintersport mee omdat je één keer per jaar op wintersport gaat. Als je later naar de zon op vakantie gaat, kun je de volgende reisverzekering specifiek weer afstemmen op de volgende vakantie. 

Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie