Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp

Sturing bij het herstellen van schade aan je auto

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kom je er al snel achter dat sommige verzekeraars jou aanmoedigen om bij schade naar een bepaalde schadehersteller te gaan. Waarom werken autoverzekeraars eigenlijk met deze schadesturing?

autoverzekering-weekendje-weg-0.png

Vrije keuze

In de zorg is het altijd een verhit onderwerp. Het recht op vrije zorgkeuze is zo belangrijk dat verzekerden hier ieder jaar weer rekening mee houden bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit voorkomt mogelijke hoge zorgkosten. Ga je als verzekerde naar een zorgverlener die geen contract heeft afgesloten met een zorgverzekeraar dan moet je namelijk soms fors bij betalen. Dus kun je maar beter goed opletten. Hoe anders is het in de wereld van de autoverzekeringen?

Hoe werkt schadesturing?

Ook bij autoverzekeringen is het oppassen om niet voor verrassingen te komen staan. Ook autoverzekeraars bieden verzekeringen aan waarbij je aardig wat moet bijbetalen als je de auto laat herstellen bij een garage die geen afspraken heeft gemaakt over de kosten en kwaliteit van het herstel met de verzekeraar. Deze schadesturing moet verzekerden stimuleren om naar een aangesloten schade herstelbedrijf te gaan. Doe je dit niet dan wordt de schade slechts gedeeltelijk of soms zelfs helemaal niet vergoed door de verzekeraar. Bij de meeste polissen wordt er een extra eigen risico van € 500 in rekening gebracht.

schadeherstel.jpg

Wat zijn de lokkertjes?

Door verzekerden te verplichten naar een aangesloten garage te gaan bij schade denken verzekeraars heel wat kosten te kunnen besparen. Deze besparing zal ook ten goede komen aan de verzekerden doordat op deze manier de premies van autoverzekeringen laag gehouden kunnen worden. Maar er zijn meer lokkertjes.

  • Je eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd
  • Vervangend vervoer wordt 100% vergoed
  • Schade wordt snel én vakkundig hersteld
  • Je hebt garantie op de herstelde schade
  • Jouw verzekeraar betaalt de kosten rechtstreeks aan het schade herstelbedrijf

Geld besparen

Vind je het niet erg om naar een door de verzekeraar aangewezen reparateur te gaan dan kun je veel geld besparen. Vrije keuze is natuurlijk fijn maar heeft ook een prijskaartje. Verzekeringen waarbij je zelf je garage kunt kiezen zijn vaak veel duurder dan de verzekeringen zonder een vrije keuze.

Maar let op!

Wil je de goedkoopste autoverzekering die er is? Kijk dan goed naar de voorwaarden. Let vooral op of je bij een schade door de verzekeraar gestuurd wordt naar een aangesloten schadeherstelbedrijf en of je auto gerepareerd wordt met originele-, imitatie- of tweedehandsonderdelen. Dit voorkomt een onaangename teleurstelling. Wil je autoverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden? Ga dan naar Poliswijzer.nl.

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie