Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Sturing bij het herstellen van schade aan je auto

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kom je er al snel achter dat sommige verzekeraars jou aanmoedigen om bij schade naar een bepaalde schadehersteller te gaan. Waarom werken autoverzekeraars eigenlijk met deze schadesturing?

autoverzekering-weekendje-weg-0.png

Hoe werkt schadesturing?

In de zorg is het altijd een verhit onderwerp. Het recht op vrije zorgkeuze is zo belangrijk dat verzekerden hier ieder jaar weer rekening mee houden bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Sturing voorkomt mogelijke hoge zorgkosten. Ga je als verzekerde naar een zorgverlener die een contract heeft afgesloten met een zorgverzekeraar dan wordt de behandeling altijd volledig vergoed.

Bij autoverzekeringen werkt het net zo. Je wordt door de verzekeraar gestuurd naar een garage die afspraken heeft gemaakt over prijs en kwaliteit. Doe je dit niet en ga je naar een zelf gekozen herstelbedrijf dan kun je bij de meeste autoverzekeraars een extra eigen risico van € 500 in rekening krijgen.

schadeherstel.jpg

Wat zijn de lokkertjes?

Door verzekerden te verplichten naar een aangesloten garage te gaan bij schade denken verzekeraars heel wat kosten te kunnen besparen waardoor de premies van autoverzekeringen laag gehouden kunnen worden. Maar er zijn meer lokkertjes.

  • Je eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd
  • Vervangend vervoer wordt 100% vergoed
  • Schade wordt snel én vakkundig hersteld
  • Je hebt garantie op de herstelde schade
  • Jouw verzekeraar betaalt de kosten rechtstreeks aan het schade herstelbedrijf

Geld besparen

Vind je het niet erg om naar een door de verzekeraar aangewezen reparateur te gaan dan kun je veel geld besparen. Vrije keuze is natuurlijk fijn maar heeft ook een prijskaartje. Verzekeringen waarbij je zelf je garage kunt kiezen zijn duurder dan de verzekeringen zonder een vrije keuze.

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie