Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Verzekeringen vergelijken
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Welke reisverzekering sluit je af voor Spanje, Frankrijk en Italië?

door Lesley Anker Leestijd: 6 minuten

Ga je op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië? Je kunt de reisverzekering samenstellen zoals jij wilt. Maar heb je voldoende aan de standaarddekking of heb je nog aanvullende modules nodig? Welke extra dekking kies je dan en welke reisverzekering is daarbij het meest voordelig? Wij vertellen hoe je de meest ideale reisverzekering samenstelt voor deze populaire vakantielanden.

reisverzekering voor vakantie

Een reisverzekering zo goed mogelijk afstemmen op jouw situatie is niet heel moeilijk. Je kijkt bijvoorbeeld naar hoe vaak je per jaar op vakantie gaat, wat de locatie is en welke activiteiten je daar gaat doen. Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, kun je het beste een doorlopende reisverzekering kiezen. Dit heeft als voordeel dat je het hele jaar door verzekerd bent zelfs als je maar 1 nachtje ergens blijft logeren. Je kunt de verzekering iedere keer weer afstemmen op je eerstvolgende vakantie. Ga je bijvoorbeeld je eerstvolgende vakantie kitesurfen of bergklimmen? Kies dan voor de aanvullende dekking gevaarlijke sporten. 

Waarom sluit je een reisverzekering af voor je vakantie?

Bij een verdwenen koffer, kapotte telefoon of een gestolen zonnebril kun je de schade indienen bij je reisverzekering. Dit zijn de meest in het oog springende dekkingen, maar zeker niet de belangrijkste. De dekking voor onvoorziene uitgaven is veel belangrijker. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan het vakantiehuis na een potje voetballen in de tuin. Of je moet liggend vervoerd worden naar Nederland door een ongeluk met de huurauto. Stel, je loopt met jouw gezin door de bergen en jullie raken vermist. De kosten voor het opsporen en redden van je gezin kunnen verhaald worden op jou. Jij en je reisgenoten kunnen dan maar beter verzekerd zijn.

Het verschilt per type vakantie welke reisverzekering het beste past. Voor de volgende drie vakanties zullen we adviseren welke reisverzekering en dekkingen het beste zijn:

  • Strandvakantie 
  • Wandelvakantie
  • Cultuurvakantie 

Voor de adviezen gaan we uit van de volgende kenmerken:

  • Reisverzekering voor een gezin met kinderen voor een vakantie van twee weken.
  • Het gezin gaat vaker per jaar op vakantie en kiest daarom voor de doorlopende reisverzekering.
  • Het gezin reist met de auto

Strandvakantie in Spanje - beste reisverzekering Spanje

Twee weken naar de zon vraagt om een reisverzekering afgestemd op de locatie en de activiteiten. De aanvullende dekking medische kosten hebben we in ieder geval in de vergelijking meegenomen. Het gezin gaat samen met pubers, dus ze kunnen zich voorbereiden op gevaarlijke (bijzondere) sporten zoals kitesurfen, paragliden en zweefvliegen. Dit wordt massaal aangeboden op de Spaanse stranden, je kunt het dus maar beter verzekerd hebben. 

Een ruime vergoeding voor bagage is zeker ook een aanrader. De kinderen nemen waarschijnlijk tablets, telefoons en andere gadgets mee. Voor bagage gaan we uit van een dekking van € 1500 per koffer. Het gezin moet een flinke afstand overbruggen met de auto. Daarom is de automobilistenhulp dekking noodzakelijk. Wat kost de reisverzekering inclusief de aanvullende dekkingen? Wat is de beste reisverzekering voor het gezin? 

Voor een bedrag van ongeveer € 10 per maand kan het gezin een doorlopende reisverzekering afsluiten. Als niemand in het gezin gevaarlijke sporten beoefent op vakantie, zakt de premie naar € 5,50 (peildatum juli 2023).

Als ze kiezen voor een kortlopende reisverzekering, betalen ze alleen al voor deze reis inclusief gevaarlijke sporten € 149. Het gezin kan dus kiezen: het hele jaar door verzekerd zijn voor € 120 of kiezen voor een kortlopende reisverzekering voor € 149. Hieruit blijkt maar weer: je reisverzekering vergelijken loont!

reisverzekering-aanvullende-dekking-Spanje-Italie-Frankrijk.png

Wandelvakantie in Italië - Beste reisverzekering Italië?

Voor een wandelvakantie moet je goed letten op de verzekerde waarde van je bagage. De benodigdheden, zoals dure kampeer accessoires, zijn kostbaar. Een dekking voor bagage van € 2500 kan verstandig zijn. Wandelen in heuvelachtige gebieden geeft een grotere kans op een ongeval. Daarom nemen we weer de medische kosten mee in de reisverzekering en deze keer ook de ongevallendekking. Deze dekking keert uit bij een ongeval of overlijden van een van de reisgenoten. Een aanvullende module pechhulp afsluiten voor de reis is ook een aanrader. Bergbeklimmen is een gevaarlijke sport, maar wandelen in de bergen valt niet onder deze definitie.

Voor een bedrag van € 6 per maand kan het gezin een doorlopende reisverzekering afsluiten. Ook hier loont het vergelijken, want de duurste verzekeraar rekent € 19 per maand (peildatum juli 2023).

Als ze kiezen voor een kortlopende reisverzekering, betalen ze alleen al voor deze reis € 128. Door te kiezen voor een doorlopende reisverzekering besparen ze € 128 - (€ 6 x 12) = € 56. Eén jaar verzekeren en ook nog besparen op de premie.

Cultuurvakantie in Frankrijk - Beste reisverzekering Frankrijk?

Wat is de beste dekking voor het gezin? Ons voorbeeldgezin gaat nu cultuur snuiven in Frankrijk. Een perfect land om de mooiste steden en bouwwerken te bekijken. Ook voor deze vakantie zijn medische kosten en automobilistenhulp aan te raden. Een dekking voor bagage van € 1000 per koffer is waarschijnlijk ruim voldoende. Je komt misschien op plekken waar je alleen met contant geld kunt betalen. Contant geld kun je meeverzekeren in de reisverzekering. 

Voor een laag bedrag van € 6 per maand kan het gezin een doorlopende reisverzekering afsluiten. Als ze kiezen voor een kortlopende reisverzekering, betalen ze alleen al voor deze reis € 145. Door het kiezen van een doorlopende reisverzekering besparen ze € 145 - (€ 6 x 12) = € 73 (peildatum juli 2023). Dus ook in dit geval weer één jaar verzekeren en ook nog besparen op de premie.

Annuleringsdekking meenemen in de reisverzekering

Als je reis niet doorgaat, ontvang je de reissom graag terug. Dat kan met een annuleringsverzekering. Het afsluiten van een (kortlopende) annuleringsverzekering is erg duur. Veel Nederlanders sluiten deze verzekering af bij de reisorganisatie waar ze ook de reis boeken. Dat is jammer, want het verzekeren kan veel goedkoper. Kies liever voor een doorlopende annuleringsverzekering tegen een veel langere premie. Dit is een aanvullende dekking in de doorlopende reisverzekering.

Voor niet-Europese landen heb je de werelddekking nodig. Deze kies je niet voor een vakantie aan de Middellandse zee, want ook Tunesië, Egypte en Marokko vallen vaak voor de reisverzekering onder Europa. Voor Spanje, Frankrijk en Italië heb je aan de Europa dekking voldoende. Het afsluiten van een reisverzekering kom je niet onderuit, maar betaal niet te veel.
 
Vergelijk reisverzekeringen is onze boodschap. Als je ziet wat de annuleringsverzekering kost, verzeker je deze dekking mee in de reisverzekering. Hetzelfde geldt voor medische behandelingen in het buitenland. Kies je nieuwe reisverzekering verstandig. Door goed verzekerd op reis te gaan, krijg je veel onverwachte kosten vergoed. 

Welke reisverzekering voor Spanje, Frankrijk en Italië?

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 3 augustus 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.