Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De meest gestolen auto’s van 2017?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

autoverzekering - diefstal.jpgMet de juiste autoverzekering ben je verzekerd tegen diefstal van je auto. Vooral belangrijk bij de meest gestolen auto's. Kies vooral voor een autoverzekering met diefstaldekking van een auto tussen 4 en 7 jaar oud. Deze worden namelijk het vaakst gestolen, vooral de Volkswagen is in trek. Deze is namelijk het meest gestolen in 2017, maar het geeft wel een vertekend beeld. Hoe zit dat?

In 2017 was de Renault Clio de meest verkochte auto. Maar het populairste merk is de Volkswagen. De Volkswagen Up en de Volkwagen Golf staan op nummer twee en drie van meest verkochte auto’s. Ook in eerdere jaren is de Volkswagen steevast het meest verkochte automerk. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit heeft over 2017 cijfers bekend gemaakt waaruit blijkt welke automerken het meest gestolen zijn.

Duitse auto’s niet alleen populair onder de kopers

Merken als de Volkswagen, Audi, BMW en Mercedes doen het goed bij de consumenten. We gaan massaal voor Duitse degelijkheid. Het is niet duidelijk of degelijkheid ook meespeelt voor de dievengilde, maar ze hebben het vooral gemunt op de Duitse auto’s. De top drie van meest gestolen auto’s bestaat namelijk volledig uit Duitse wagens. Nu zijn het auto’s die weliswaar veel verkocht worden, maar het aantal gestolen Volkswagens is wel erg zorgwekkend. Ze zijn in 2017 namelijk drie keer vaker gestolen dan de nummer twee (BMW).

Welke auto’s zijn het meest gestolen in 2017

Deze dubieuze eer gaat naar de volgende automerken:

1) Volkswagen
2) BMW
3) Audi
4) Renault
5) Opel

Als we het ook nog uitsplitsen op types, is de top vijf als volgt:

1) Volkswagen Golf
2) Volkswagen Polo
3) BMW 3-serie
4) Opel Corsa
5) Renault Clio

Het gaat dus niet altijd om de duurste auto’s. Trouwens ook niet om de meest waardevolle. Auto’s tussen 4 en 7 jaar oud worden vaker gestolen dan de nieuwe auto’s tot ze vier jaren oud zijn.

Kans op diefstal van jouw auto is klein

In 2017 zijn er tien procent minder auto’s gestolen in vergelijking met 2016. Er zijn vorig jaar 8257 personenauto’s gestolen. De kans dat jij de klos bent is statistisch gezien 1 op 1100. De kans is eigenlijk nog veel kleiner, want ongeveer 40 procent wordt weer teruggevonden.

land rover.jpgMet de Land Rover de grootste kans op diefstal

Nu wordt het verwarrend….. De Land Rover komt niet voor in de top tien van meest gestolen auto’s, maar toch is de kans op diefstal het grootst voor bezitters van een Land Rover. Dat komt doordat dit merk weinig wordt verkocht. In 2017 zijn er slechts 1905 exemplaren verkocht en in 2016 maar 1635. Als je rekening houdt met de verkoopcijfers, is de Land Rover de meest gestolen auto van 2017. De kans op diefstal was voor dit merk namelijk 1 op 253 en voor de Volkswagen 1 op 424.

Leg het risico van diefstal bij de verzekeraar neer. Met de WA casco en de WA beperkt casco is jouw auto verzekerd tegen diefstal. Vergelijk jouw autoverzekering ook gelijk even met andere verzekeraars. Dat doe je op Poliswijzer.nl.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 300
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie