Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Buitengewone kosten in een reisverzekering

Een reisverzekering sluit je af voor onverwachte schades tijdens je reis. Je kunt denken aan schade aan je bagage of het kwijtraken daarvan. In de voorwaarden van de reisverzekering valt ook te lezen dat er een vergoeding is voor buitengewone kosten. Dit is een onduidelijk begrip waarvan je misschien niet zo snel weet wat daaronder wordt verstaan. Reden voor ons om dat eens haarfijn uit te leggen: wat valt er onder buitengewone kosten?

buitengewone kosten reisverzekering

Bij diefstal van je bagage kun je de schade claimen op de reisverzekering. Hetzelfde doe je met extra reiskosten die je maakt als je terug moet vliegen naar Nederland in geval van nood. Voor de medische kosten kun je ook bij de verzekeraar terecht, ten minste als je de medische kosten hebt meeverzekerd. Buitengewone kosten is een verzameling van nog meer dekkingen waar je recht op hebt. 

Voorbeelden van buitengewone kosten

Er kunnen situaties ontstaan waardoor je vakantie anders loopt dan verwacht. Je moet bijvoorbeeld langer op je vakantiebestemming blijven door zware stormen. De extra kosten die hierbij komen kijken neemt de verzekeraar voor haar rekening. Je kunt ook juist weer eerder naar huis moeten. In dat geval heb je een ticket nodig en maak je ook extra kosten om weer terug te gaan naar Nederland. Dat zijn ook buitengewone kosten. Er zijn ook extreme voorbeelden denkbaar. Tijdens een bergwandeling raak je vermist. De kosten voor het opsporen en voor een eventuele reddingsactie zijn ook een voorbeeld van buitengewone kosten. Of je hebt speciaal vervoer naar huis nodig door een ziekte of een aandoening.  Je moet bijvoorbeeld liggend vervoer hebben, en dat is erg kostbaar.

Noodzakelijk en redelijk 

Als je aanspraak wil maken op de reisverzekering kun je contact opnemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. De medewerkers van de alarmcentrale helpen jou in heftige situaties. Zij kunnen via lokale contacten zaken voor je regelen en ze kunnen ervoor zorgen dat je hulp en ondersteuning krijgt. Neem dus altijd contact op met de alarmcentrale om te voorkomen dat de verzekeraar achteraf zegt dat de gemaakte kosten niet noodzakelijk waren en de hoogte van de kosten niet redelijk. Lees in ons andere artikel nog meer over het melden van je schade op de reisverzekering. 

Geactualiseerd: donderdag 14 juli 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie