Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een groep

Heb je een villa afgehuurd om op groepsvakantie te gaan samen met vrienden of familie? Je zou dan een reisverzekering kunnen afsluiten voor een grote groep, maar niet alle reisverzekeringen voldoen. In een kortlopende reisverzekering kun je beperkt meerdere reisgenoten buiten het gezin meeverzekeren. Dit is niet mogelijk bij de doorlopende reisverzekering, want deze is helemaal gericht op een gezin. Vaak is één minderjarige logé meeverzekerd, maar het kan verschillen per verzekeraar. Een groep verzekeren is maatwerk.

Kortlopende reisverzekering voor een groep

Een speciale reisverzekering voor een groep

Een school of een scoutinggroep kan een vakantie met grote groepen verzekeren, maar de standaard reisverzekering is daar niet de beste oplossing voor. Er zijn speciale reisverzekeringen voor een grote groep.  Deze optie nemen wij niet mee in onze vergelijker. 

Waarom is een reisverzekering voor een groep anders geregeld?

Bij een kortlopende reisverzekering afgesloten voor een gezin is er net als bij een grote groep ook een onderlinge afhankelijkheid. Als één van de gezinsleden erg ziek wordt tijdens de vakantie, maken ook de andere gezinsleden extra kosten die verzekerd zijn in de reisverzekering. Bij het verzekeren van een grote groep willen verzekeraars een dergelijke onderlinge afhankelijkheid niet dragen. De kans op een ongeval of een ziekte in een reisgezelschap van 50 personen is groter dan binnen een gezin van bijvoorbeeld 4 personen.

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie