Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Wat houdt de reisverzekering in en wat mag je ervan verwachten?

Met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte kosten die je tijdens de vakantie maakt. Je bagage wordt bijvoorbeeld gestolen of je moet door omstandigheden langer op de vakantiebestemming blijven. De reisverzekering is actief tijdens de dagen dat je op vakantie bent. Na de laatste vakantiedag vervalt de verzekering. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je eenmalig een premie. Je kunt de verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. 

wat is een reisverzekering

De benaming kortlopende reisverzekering wordt gebruikt omdat er ook een doorlopende reisverzekering is. In tegenstelling tot de kortlopende verzekering biedt de doorlopende reisverzekering het hele jaar door dekking. Een voorwaarde voor de dekking van de doorlopende reisverzekering is dat je aantoonbaar op vakantie moet zijn op het moment van de schade. Je moet minimaal één overnachting geboekt hebben.

Welke kortlopende reisverzekering past het beste bij jou?

Wij helpen jou door inzicht te geven in wat de diverse verzekeraars aanbieden en welke premie ze ervoor vragen. Je wilt namelijk een zo ruim mogelijke dekking tegen een lage premie. Dat lukt door het vergelijken van de reisverzekeraars. Bij het vergelijken van kortlopende reisverzekeringen op Poliswijzer.nl geef je in de filters aan waar jouw kortlopende reisverzekering aan moet voldoen. Daarna gaat het vanzelf: wij zoeken de meest geschikte reisverzekering erbij.

Stel de juiste verzekering samen

Niet iedereen heeft dezelfde wensen en eisen voor een kortlopende reisverzekering. Verzekeraars bieden een basisdekking aan die je nog verder uit kunt breiden met aanvullende dekkingen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je reisverzekering uit te breiden met de medische dekking en met wintersportdekking. De medische dekking biedt een aanvulling op de dekking die je in de zorgverzekering al hebt in het buitenland. De wintersportdekking kies je als je gaat skiën, langlaufen of andere aan wintersport gerelateerde sporten. Er zijn bijvoorbeeld ook nog aanvullende dekkingen gericht op ongevallen en het verzekeren van je auto tegen pech.

Verzeker alleen wat je nodig hebt

Je kunt de kosten beheersbaar houden door alleen te verzekeren wat echt nodig is. Als je geen dure spullen meeneemt op vakantie heb je geen kortlopende reisverzekering nodig die tot € 5000 per gestolen koffer uitkeert. Door genoegen te nemen met een maximale vergoeding van bijvoorbeeld € 1000 of € 2000 kun je de premie zo laag mogelijk houden.


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 145
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie