Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

Welke premie je betaalt voor een kortlopende reisverzekering is sterk afhankelijk van hoelang je op vakantie gaat. Ook of je alleen gaat of met een gezin maakt een groot verschil. De kortlopende reisverzekering kost voor een gezin met kinderen (5 jaar of ouder) voor 10 dagen minimaal € 16. De kortlopende reisverzekering wordt duurder al je kiest voor aanvullende dekkingen.

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

Kort voordat je op vakantie gaat kun je nog een reisverzekering afsluiten. Binnen een paar minuten ontvang je namelijk de polis al in de mail. Maar verstandig is om eerst te vergelijken. Vaak is het namelijk voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. 

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

In een aantal voorbeelden geven we jou een indruk van de premie. Wij laten je zien wat de goedkoopste reisverzekering jou rekent. We gaan dus uit van de kortlopende reisverzekering met minimaal de dekking die je wenst tegen de laagst mogelijke premie.

Wat betalen partners voor de kortlopende reisverzekering?

Als voorbeeld gaan we uit van partners die 8 dagen naar Spanje gaan met het vliegtuig. Ze hebben de volgende wensen:

  • Bagage meeverzekeren tot € 1000
  • Ze willen een reisverzekering zonder een eigen risico
  • Contant geld meeverzekeren tot € 250

De goedkoopste verzekeraar brengt € 36 in rekening voor deze kortlopende reisverzekering. Bij de duurste verzekeraar betaalt het stel € 42. 

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws- en marktontwikkelingen en blijf op de hoogte met bespaartips en belangrijke updates over verzekeringen. Wij sturen je gemiddeld 12 keer per jaar een e-mail.
Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Wat betaalt een gezin voor de kortlopende reisverzekering?

Voor kinderen tot 5 jaar betaal je geen premie. Als één van de kinderen wel minimaal 5 jaar oud is, gaan verzekeraars uit van een hogere premie. Ons voorbeeldgezin heeft kinderen onder de 5 jaar. Ze gaan 14 dagen binnen Europa op vakantie. Waar de verzekering minimaal aan moet voldoen is:

  • Contant geld is tot € 200 meeverzekerd
  • Bagage verzekeren voor € 1000 per persoon
  • Geneeskundige kosten in het buitenland meeverzekeren
  • Annulering tot € 1250 meeverzekeren

De kortlopende reisverzekering kost minimaal € 125. 

Als ze kiezen voor de doorlopende reisverzekering betalen ze per jaar € 126. Ze zijn dus iets duurder uit met de doorlopende reisverzekering en deze verzekering biedt het voordeel dat ook de volgende vakanties verzekerd zijn inclusief de meeverzekerde annuleringskosten. De kortlopende reisverzekering is dus niet altijd de verstandigste keuze.

Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie