Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Zo kies je de juiste modules in je reisverzekering

In een reisverzekering kun je verschillende modules kiezen. Extra modules zorgen voor een uitgebreidere dekking, maar ook een hogere premie. Kies daarom de modules waar je echt niet zonder kunt. Heb je een doorlopende reisverzekering? Pas deze verzekering aan na iedere vakantie. Na bijvoorbeeld een wintersportvakantie wil je namelijk niet in de zomer extra blijven betalen voor de module wintersport. 

reisverzekeringen-poliswijzer.png

De reisverzekering bestaat uit een basisdekking. Deze kun je uitbreiden met aanvullende modules om bijvoorbeeld geld, wintersport en pechhulp voor je auto mee te verzekeren. Vooral met een doorlopende reisverzekering is het goed opletten. Voor een reis buiten Europa heb je de werelddekking nodig. Na deze vakantie kun je deze module weer uit de reisverzekering gooien als je volgende vakantie binnen Europa blijft.

Welke modules kun je kiezen in de reisverzekering?

Verzekeraars bieden een basisdekking die je afhankelijk van jouw wensen uit kunt breiden. Vanuit de basisdekking ben je verzekerd tegen bijvoorbeeld schade aangericht aan je vakantieverblijf, extra reis- en verblijfskosten door ziekte en dekking voor repatriëring. Vaak is er ook standaard een bagagedekking toegevoegd, maar niet alle verzekeraars bieden bagagedekking in het basispakket. Er zijn ongeveer 10 verschillende modules waar tussen je kunt kiezen. Variërend van gevaarlijke sporten tot ongevallendekking. Welke modules heb jij nodig? 

Bagagedekking is belangrijk

De spullen die je meeneemt op reis kun je verzekeren als bagage. Om deze 2 redenen kun je bagage als module toevoegen aan de reisverzekering:

  1. De verzekeraar biedt geen dekking voor bagage in de basisdekking
  2. De reisverzekering biedt wel dekking in de basisverzekering, maar tot een beperkt bedrag. De maximale dekking is bijvoorbeeld € 1000 en je neemt voor € 2000 per persoon aan waarde mee

De bagagedekking zorgt ervoor dat je een uitkering krijgt voor gestolen bagage. De koffer wordt bijvoorbeeld uit het hotel gestolen. Verzekeraars keren de werkelijke schade uit, maar maximaal tot een bepaald bedrag. 

Contant geld is een dure module

Contant geld meenemen op vakantie zorgt voor een groter risico. Als je liever contant geld meeneemt dan bijvoorbeeld een creditcard, kun je er maar beter voor zorgen dat je goed verzekerd bent. Je kunt maximaal voor € 750 contant geld meeverzekeren in de reisverzekering. Houd er rekening mee dat contant geld meeverzekeren relatief duur is. Door het grondig vergelijken kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten met een vergoeding van € 750 aan contant geld tegen een premie van in totaal ongeveer € 5 per maand.

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws- en marktontwikkelingen en blijf op de hoogte met bespaartips en belangrijke updates over verzekeringen. Wij sturen je gemiddeld 12 keer per jaar een e-mail.
Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Annuleringsverzekering voor onverwachte gebeurtenissen

Met een annuleringsverzekering zijn de kosten voor de vakantie verzekerd als je door bijvoorbeeld ziekte de reis (eerder) af moet breken. Een aanrader is om de annuleringsverzekering een onderdeel te maken van de doorlopende reisverzekering. Op deze manier is de annuleringsverzekering voordeliger. Zorg er wel voor dat je de annuleringsdekking in laat gaan binnen 7 dagen na het boeken van de reis. Anders krijg je geen volledige vergoeding van de annuleringskosten. Sommige verzekeraars hanteren een langere termijn van 14 dagen na de boekingsdatum. 

Voorbeeld

Een stel boekt een vakantie voor € 3000. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kost bijvoorbeeld 5,5% van € 3000 = € 165. Als het stel een doorlopende reisverzekering had afgesloten, zou een reisverzekering inclusief annulering vanaf € 87 per jaar kosten. 

Onderwatersport en gevaarlijke sporten voor een avontuurlijke vakantie

Als je gaat duiken heb je de onderwatersport module nodig. Voor paragliding, abseilen en bergbeklimmen heb je de module gevaarlijke sporten nodig. Toch zijn er ook verzekeraars die deze activiteiten al verzekeren in de basisdekking. In onze vergelijker kun je heel snel zien of een bepaalde module onder de basisdekking van een verzekering valt. 

Wees alert als je mogelijk gevaarlijke activiteiten gaat doen tijdens de vakantie. Bij twijfel kun je onderwatersport en gevaarlijke sporten beter meeverzekeren. Wij hebben er twee verschillende filters voor gemaakt in de vergelijker. Dit maakt het mogelijk om nauwkeurig te vergelijken. 

modules reisverzekering

De geneeskundige kosten module is heel belangrijk 

Je Nederlandse zorgverzekering biedt een wereldwijde dekking. Toch loop je financieel gevaar in het buitenland wat betreft de zorgkosten. De basisverzekering (zorgverzekering) vergoedt namelijk de medische kosten in het buitenland, maar maximaal de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn. Als je voor een spoedeisende behandeling in een buitenlands ziekenhuis terecht komt, betaal je een deel van de kosten zelf als de buitenlandse zorgkosten hoger zijn dan in Nederland. In de module geneeskundige kosten verzeker je de zorgkosten mee in de reisverzekering. 

Vergoeding voor het eigen risico?

Je kunt een verdere verfijning van de geneeskundige kosten maken op Poliswijzer.nl. Sommige reisverzekeraars vergoeden namelijk ook het eigen risico in de zorgverzekering en andere reisverzekeraars vergoeden dat niet. Bij een claim op de zorgverzekering betaal je per jaar standaard € 385 zelf. Als je het eigen risico betaalt voor buitenlandse zorgkosten, kun je van de reisverzekeraar mogelijk een compensatie van deze kosten krijgen. 

Automobilistenhulp

Met de automobilistenhulp kun je hulp inroepen als je in het buitenland pech onderweg hebt. Je moet voorkomen dat je dubbele dekking hebt. Mogelijk heb je vanuit je automerk ook recht op hulp of via een Nederlandse pechhulp die ook in het buitenland dekking hebt. Deze module sluit je alleen af als je met de auto op vakantie gaat. 

Zakenreis als je op werktrip gaat

Op een zakenreis neem je andere bagage mee dan op een privé vakantie, zoals een werklaptop. Door het kiezen van de module zakenreis, kun je jouw zakelijke en privé reisverzekering combineren in één. Zo houd je de premie zo laag mogelijk.

Ongevallendekking als je nog geen aparte ongevallenverzekering hebt

Met de module ongevallen krijg je een vergoeding als je door een ongeval invalide raakt. Bij overlijden als gevolg van een ongeval krijgen je nabestaanden een bedrag uitgekeerd. Bij invaliditeit volgt er bijvoorbeeld een uitkering van € 50.000 en bij overlijden van € 25.000. Uiteraard moet het wel gebeurd zijn tijdens de vakantie. 

Vervangend vervoer

Het verzekeren van vervangend vervoer kan een onderdeel zijn van de module automobilistenhulp. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze module voor een leenauto als je niet meer met jouw auto verder kan rijden. Als de reparatie bijvoorbeeld niet mogelijk is binnen twee werkdagen, krijg je een vervangende auto. 

Werelddekking voor vakanties buiten Europa

De standaard reisverzekering biedt dekking binnen Europa. Ga je buiten de Europese grenzen? Dan moet je kiezen voor de module werelddekking. 

Wintersportdekking is onmisbaar als je op wintersport gaat

Tijdens de wintersportvakantie heb je alleen een volledige dekking als je de module wintersport meeverzekert. Tijdens wintersport heb je namelijk een grotere kans op verzekerde onvoorziene uitgaven. Je moet bijvoorbeeld met een helikopter van de piste worden gehaald. Dit is verzekerd in de reisverzekering. Voeg deze module zeker toe aan je reisverzekering als je met wintersport gaat. 

Je kunt in onze vergelijker eenvoudig aangeven welke dekking je nodig hebt, en wij zoeken de meest ideale reisverzekering erbij. Zoals je van ons gewend bent, zetten we de meest geschikte verzekeringen op een rijtje en staat de goedkoopste reisverzekering op nummer één.


Geactualiseerd: dinsdag 6 februari 2024

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie