Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Waarom is de dekking van de reisverzekering noodzakelijk?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar zeker noodzakelijk. Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om een reisverzekering af te sluiten voor jouw vakanties. Je krijgt (financiële) hulp bij noodsituaties tijdens je verblijf. Bijvoorbeeld bij diefstal of verlies van je spullen en bij een medisch ongeval. Zonder reisverzekering kan een vakantie duur uitpakken.  

Dekking van de reisverzekering

Je krijgt 24/7 hulp en advies bij calamiteiten 

Je kunt altijd terugvallen op de reisverzekeraar als er iets op vakantie gebeurt. Je krijgt een alarmnummer van de verzekeraar die 24/7 bereikbaar is. Stel dat je ID-kaart wordt gestolen, je bagage zoekraakt of je medische hulp nodig hebt: wat moet je dan als eerste doen? De alarmcentrale van je reisverzekeraar geeft advies en kan als het nodig is hulp inschakelen om jou verder te helpen. Zij zorgen bijvoorbeeld voor medische hulp in het buitenland of regelen hoe jij weer veilig terugkomt in Nederland. 

Je bagage is verzekerd 

Als je op vakantie gaat, bestaat de kans dat je bagage zoek of beschadigd raakt of wordt gestolen. Je dure zonnebril valt bijvoorbeeld van je hoofd tijdens een wandeling door de natuur. Of je staat bij een drukbezochte toeristische attractie en zonder dat je het door hebt wordt je camera uit je zakken gerold. Als je geen reisverzekering hebt, zijn je spullen verloren. Maar met een reisverzekering met bagagedekking krijg je de schade aan jouw spullen vergoed, zodat je thuis weer een nieuwe zonnebril of camera kunt kopen. 

waarom-reisverzekering-nodig-ziekenhuis-gebroken-been-.png

Medische kosten in het buitenland kunnen hoog oplopen  

Een zorgverzekering vergoedt niet altijd alle kosten als je bijvoorbeeld ziek wordt op vakantie en daardoor langer in het buitenland moet blijven.  De basis zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland namelijk tot de prijs die de behandeling in Nederland kost.  Zijn die  kosten in jouw vakantieland hoger dan betaal je de rest zelf bij. Met de aanvullende dekking medische kosten op je reisverzekering voorkom je dit. 

Je kunt de reisverzekering uitbreiden met extra dekkingen die noodzakelijk zijn als je op wintersport gaat of een gevaarlijke sport gaat beoefenen in het buitenland.


Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 145
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie