Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Waarom is een reisverzekering belangrijk als je op vakantie gaat?

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten is verstandig als je op reis gaat. Er zijn meerdere redenen waarom het handig is om een reisverzekering af te sluiten. Je krijgt (financiële) hulp bij noodsituaties tijdens je verblijf. Bijvoorbeeld bij diefstal of verlies van je spullen en bij een ongeval. Zonder reisverzekering kan een vakantie duur uitpakken.

waarom een reisverzekering afsluiten?

Waarom een reisverzekering nodig voor een zorgeloze vakantie?

Sommige mensen vragen zich af of een reisverzekering verplicht is. Dat is niet zo. Toch is een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten voor iedereen die op vakantie gaat wel verstandig. Maar waarom een reisverzekering afsluiten? Jijzelf of een van je reisgenoten krijgt bijvoorbeeld een ongeval. Of er gebeurt iets met het thuisfront terwijl jij op reis bent: je woning brandt af, of een naaste familielid overlijdt. De reisverzekering vergoedt de onvoorziene kosten die daarbij komen kijken, zoals voor repatriëring (vervoer naar huis) en extra reiskosten. 

Drie redenen waarom een reisverzekering verstandig is

1. Je krijgt 24/7 hulp en advies bij calamiteiten 

Je kunt altijd terugvallen op de reisverzekeraar als er iets op reis gebeurt. Je krijgt een alarmnummer van de verzekeraar die 24/7 bereikbaar is. Stel dat je ID-kaart wordt gestolen, je bagage zoek raakt of je medische hulp nodig hebt. Wat moet je dan als eerste doen? De alarmcentrale van je reisverzekeraar bellen. De medewerker van de alarmcentrale geeft advies en kan als het nodig is hulp inschakelen om jou verder te helpen. Bijvoorbeeld zorgen voor medische hulp in het buitenland of regelen hoe jij weer veilig terugkomt in Nederland.

2. Je bagage is verzekerd 

Als je op vakantie gaat, bestaat de kans dat je bagage zoek of beschadigd raakt of wordt gestolen. Je dure zonnebril valt bijvoorbeeld van je hoofd tijdens een wandeling door de natuur. Of je staat bij een druk bezochte toeristische attractie en zonder dat je het doorhebt, wordt je telefoon uit je zakken gerold. Met een reisverzekering met bagagedekking krijg je de schade aan jouw spullen vergoed.

3. Medische kosten in het buitenland kunnen hoog oplopen  

Een zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Met een basis zorgverzekering ben je in het buitenland verzekerd voor medische kosten, maar de basisverzekering vergoedt alleen tot de prijs die de behandeling in Nederland kost. Als de kosten in het buitenland hoger liggen, betaal je de rest zelf bij. Met de aanvullende dekking medische kosten op je reisverzekering voorkom je dit. 

Tip: ook in Nederland komt een reisverzekering van pas.

modules-reisverzekering.png

Welke aanvullende dekkingen zijn voor mij noodzakelijk?

Je kunt de reisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld als je op wintersport gaat of gevaarlijke sporten beoefent op vakantie. Reden 3 laat het belang van de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten zien. Deze aanvullende dekkingen kunnen ook nuttig zijn:

  • Kies voor werelddekking als je buiten Europa op vakantie gaat
  • Wintersportdekking is verstandig als je op wintersport gaat
  • Dekking voor gevaarlijke sporten heb je nodig als je bijvoorbeeld gaat paragliden, abseilen of bergbeklimmen
  • Onderwatersport module is van belang als je gaat duiken
  • Automobilistenhulp en vervangend vervoer is handig als je dit nog niet op een andere manier hebt geregeld, zoals in de autoverzekering
  • Een annuleringsverzekering afsluiten is handig als je een vergoeding wilt van de kosten van een dure reis die door een geldige reden niet door kan gaan

Weet je niet welke aanvullende dekking jij nodig hebt? Doe dan de check.

Waarom een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Kortlopende reisverzekeringen hebben dezelfde dekking als de doorlopende reisverzekeringen. Het verschil zit hem in de duur van de dekking. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor het aantal dagen dat je op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig tijdens vakanties vanaf één overnachting. Ga je één keer per jaar langer dan 14 dagen op vakantie? Of ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al voordeliger dan een kortlopende reisverzekering.

Geactualiseerd: maandag 3 juli 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie