Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Is ruitschade aan mijn auto verzekerd?

Eén opspattend steentje is genoeg voor ruitschade aan de auto. Met een beetje pech moet de autoruit volledig vervangen worden. Het repareren van een sterretje valt qua kosten nog mee, maar bij vervanging van de ruit moet je toch al gauw denken aan een factuur van honderden tot zelfs richting de duizenden euro’s. Ruitschade is verzekerd als je een WA beperkt casco of WA volledig casco autoverzekering hebt.

ruitschade

Biedt autoverzekering dekking tegen ruitschade?

De WA autoverzekering biedt geen dekking tegen ruitschade. De WA volledig casco (all risk) en de WA beperkt casco wel. Het claimen van ruitschade heeft geen invloed op je schadevrije jaren. De premie van je autoverzekering stijgt dus niet door ruitschade te claimen. Er kan wel een eigen risico verschuldigd zijn. 

Let op! Heb je naast ruitschade ook nog een andere schade aan jouw auto? In dat geval gaat de claim wel ten laste van de schadevrije jaren. Hierbij kun je denken aan ruitschade plus een beschadigde zijspiegel. 

Ruitschade auto snel laten repareren

Met een sterretje in de voorruit kun je nog rond blijven rijden, maar slim is het niet. Een dergelijke schade kan snel en goedkoop verholpen worden. Als het verder scheurt, worden de kosten hoger en kost het meer tijd en moeite om de ruitschade te repareren. Met een harsinjectie is een sterretje vaak te herstellen. Bij scheurvorming moet de ruit vervangen worden. Voor het repareren van een sterretje betaal je vaak geen eigen risico. Bij het vervangen van de ruit wel.

Geactualiseerd: maandag 10 juni 2024

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie