Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Is ruitschade verzekerd?

Eén opspattend steentje is genoeg voor ruitschade. Met een beetje pech moet de ruit volledig vervangen worden. Het repareren van een sterretje valt qua kosten nog mee, maar bij vervanging moet je toch al gauw denken aan een factuur van honderden tot zelfs richting de duizend euro’s. Deze schades krijg je uitgekeerd als je auto WA beperkt casco of WA casco verzekerd is.

ruitschade.jpg

Biedt de autoverzekering dekking tegen ruitschade?

De WA autoverzekering biedt geen dekking tegen ruitschade. De WA casco en de WA beperkt casco wel. Het claimen van ruitschade bij je autoverzekeraar heeft geen invloed op je schadevrije jaren. De premie van je autoverzekering stijgt dus niet door ruitschade te claimen. Er kan wel een eigen risico verschuldigd zijn. 

Let op! Heb je naast ruitschade ook nog een andere schade aan jouw auto? In dat geval gaat de claim wel ten laste van de schadevrije jaren. Hierbij kun je denken aan ruitschade plus een beschadigde zijspiegel. 

Een sterretje snel laten repareren

Met een sterretje in de voorruit kun je nog rond blijven rijden, maar verstandig is het niet. Een dergelijke schade kan snel en goedkoop verholpen worden. Als het verder scheurt, worden de kosten hoger en kost het meer tijd en moeite om de ruitschade te repareren. Met een harsinjectie is een sterretje vaak te herstellen. Bij scheurvorming moet de ruit vervangen worden. Voor het repareren van een sterretje betaal je vaak geen eigen risico. 

Geactualiseerd: 16-04-2020


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: donderdag 16 april 2020

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie