Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Is ruitschade verzekerd?

Eén opspattend steentje is genoeg voor een sterretje in je autoruit. Met een beetje pech moet de ruit volledig vervangen worden. Het repareren van een sterretje valt qua kosten nog mee, maar bij vervanging moet je toch al gauw denken aan een factuur van honderden tot zelfs richting de duizend euro’s. Deze schades krijg je uitgekeerd als je auto WA beperkt casco of WA casco verzekerd is.

ruitschade.jpg

Biedt de autoverzekering dekking tegen ruitschade?

De WA autoverzekering biedt geen dekking tegen ruitschade. De WA casco en de WA beperkt casco wel. Het claimen van ruitschade heeft geen invloed op je schadevrije jaren. Het claimen heeft dus geen negatieve invloed op de hoogte van de premie voor de komende verzekeringsjaren. Er kan wel een eigen risico verschuldigd zijn. 

Let op! Heb je naast ruitschade ook andere schade aan jouw auto?. In dat geval gaat de claim wel ten laste van de schadevrije jaren. Hierbij kun je denken aan een ruitschade plus een beschadigde zijspiegel. 

Een sterretje snel laten herstellen

Met een sterretje in de voorruit kun je nog rond blijven rijden, maar verstandig is het niet. Een dergelijke schade kan snel en goedkoop verholpen worden. Als het verder scheurt worden de kosten hoger en kost het meer tijd en moeite om de ruit te laten vervangen. Met een harsinjectie is een sterretje vaak te herstellen. Bij scheurvorming moet de ruit vervangen worden. Het repareren van een sterretje is vaak zonder dat er eigen risico verschuldigd is. 

Geactualiseerd: 08-07-2019

Navigatie