Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Verschillen in autoverzekeringen

De verschillen in autoverzekeringen zijn groot. Er zijn drie verzekeringsvormen die verzekeraars standaard aanbieden. De benaming van verzekeringsvormen zijn bij vrijwel alle verzekeraars gelijk, maar er zijn wel belangrijke verschillen.

De drie standaard verzekeringsvormen zijn:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • WA volledig casco

vergelijken.PNG

WA autoverzekering

Deze verzekering keert alleen uit als je met de verzekerde auto schade aanricht aan anderen. Het gaat dus om schade waar jij, of de bestuurder van jouw auto, aansprakelijk voor is. Schade aan jouw eigen auto moet je zelf betalen. Deze verzekeringsvorm is wettelijk verplicht. De WA autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s vanaf 8 jaar en ouder.

WA beperkt casco

Deze verzekeringsvorm dekt niet alleen de schade aan anderen maar in een aantal situaties is ook de schade aan je eigen auto gedekt. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij schade door:

  • Storm
  • Hagel
  • Diefstal
  • Brand
  • Aanrijding met loslopende dieren

WA volledig casco

Dit is de meest uitgebreide autoverzekering. Naast de dekking in WA en de WA beperkt casco, biedt de WA casco ook een ruime dekking voor schade aan de eigen auto. Bij een aanrijding zorgt de verzekeraar ervoor dat jouw schade wordt gerepareerd. Indien de tegenpartij aansprakelijk is, gaat de verzekeraar de schade verhalen.

dekking autoverzekering.jpg

Verzekeringsvormen bij alle verzekeraars gelijk?

Autoverzekeraars bieden over het algemeen gelijke verzekeringsvormen aan, maar er zijn verschillen. De verschillen tussen de verzekeraars lijkt klein, maar onderschat het niet. Op Poliswijzer.nl kun je door middel van het instellen van filters de autoverzekeringen ook inhoudelijk vergelijken. Een eigen risico van € 0 of juist € 350 maakt natuurlijk een groot verschil bij schade.

Welke autoverzekering is de beste keuze?

Bij het kiezen tussen autoverzekeringen gaat het om de beste dekking tegen de laagste premie. Je moet je juiste mix hebben. Voor de beste vergelijking kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool. De laagste premie is namelijk niet altijd de beste keuze.

Geactualiseerd: 01-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 1 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie