Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Welke soorten autoverzekeringen zijn er allemaal?

De verschillen in autoverzekeringen zijn groot. Er zijn drie verzekeringsvormen die verzekeraars standaard aanbieden. De benaming van verzekeringsvormen zijn bij vrijwel alle verzekeraars gelijk, maar er zijn wel belangrijke verschillen.

welke soorten autoverzekeringen zijn er?

De drie standaard verzekeringsvormen zijn:

WA autoverzekering

Deze verzekering keert alleen uit als je met de verzekerde auto schade aanricht aan anderen. Het gaat dus om schade waar jij, of de bestuurder van jouw auto, aansprakelijk voor is. Schade aan jouw eigen auto moet je zelf betalen. Deze verzekeringsvorm is wettelijk verplicht. De WA autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s vanaf 10 jaar en ouder.

WA beperkt casco

Deze verzekeringsvorm dekt niet alleen de schade aan anderen, maar in een aantal situaties is ook de schade aan je eigen auto gedekt. Er volgt bijvoorbeeld een uitkering bij schade door:

  • Storm
  • Hagel
  • Diefstal
  • Brand
  • Aanrijding met loslopende dieren

WA volledig casco

Dit is de meest uitgebreide autoverzekering. Naast de dekking in WA en de WA beperkt casco, biedt de WA casco ook een ruime dekking voor schade aan de eigen auto. Bij een aanrijding zorgt de verzekeraar ervoor dat jouw schade wordt gerepareerd. Indien de tegenpartij aansprakelijk is, gaat de verzekeraar de schade verhalen.

soorten dekking autoverzekering

Verzekeringsvormen bij alle verzekeraars gelijk?

Autoverzekeraars bieden over het algemeen gelijke verzekeringsvormen aan, maar er zijn verschillen. De verschillen tussen de verzekeraars lijkt klein, maar onderschat het niet. Op Poliswijzer.nl kun je door middel van het instellen van filters de autoverzekeringen ook inhoudelijk vergelijken. Een eigen risico van € 0 of juist € 350 maakt natuurlijk een groot verschil bij schade. Of je kiest voor een nieuwe auto voor een autoverzekering met de nieuwwaarde regeling. Dit kan bij een flinke schade een groot verschil in uitkering geven.

Welke autoverzekering is de beste keuze?

Bij het kiezen tussen autoverzekeringen gaat het om de beste dekking tegen de laagste premie. Je moet je juiste mix hebben. Voor de beste vergelijking kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool. De laagste premie is namelijk niet altijd de beste keuze.

Geactualiseerd: maandag 13 maart 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie