Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Hagelschade en waterschade aan je auto kan verzekerd zijn

In Nederland kijken we niet op van een regen- en af en toe hagelbui. Auto’s zijn er vaak tegen bestendig, maar soms zijn de buien zo hevig dat je water- of hagelschade aan de auto niet kunt voorkomen. Denk maar eens aan al die deuken in het dak van je auto na een hagelbui. Hoe is schade aan de auto door regen of hagelstenen verzekerd in de autoverzekering?

hagelschade-auto.jpeg

De kans dat je auto beschadigd raakt door hagel neemt toe. Door klimaatverandering zouden de hagelstenen volgens het Verbond van Verzekeraars  steeds groter worden. Hagelstenen kunnen bijvoorbeeld blikschade of ruitschade veroorzaken. Door een hevige regenval of overstromingen kun je kortsluiting in de auto krijgen of waterschade aan bijvoorbeeld de motor, het elektrische raam of het interieur. Het ligt aan de dekking van je autoverzekering wat je hiervoor vergoed krijgt.

Dekking tegen hagelschade

Met alleen een WA autoverzekering ben je niet verzekerd tegen hagelschade aan je auto. Je hebt minimaal een WA beperkt casco autoverzekering nodig om een vergoeding te krijgen. Hagel valt onder de dekking tegen schade door “natuurverschijnselen”, zoals ook storm en blikseminslag. De nog ruimere WA volledig casco (all risk) verzekering vergoedt de schade door hagel ook. De premie van je autoverzekering wordt niet hoger nadat je hagelschade indient, maar sommige verzekeraars rekenen wel een eigen risico.

Dekking tegen waterschade

Bij waterschade ligt het net iets anders dan bij hagelschade en keert de verzekeraar niet altijd uit. Is er waterschade ontstaan aan je stilstaande auto door een hevige regenbui? Dan heb je aan een WA beperkt casco dekking voldoende. Maar rijd je zelf door een overstroomde straat? Dan keert alleen een all risk autoverzekering uit, omdat de schade door eigen schuld is veroorzaakt.

Wat te doen na water- of hagelschade?

Heb je schade door regen of hagel? Probeer er dan voor te zorgen dat de schade niet erger wordt. Laat bijvoorbeeld natte onderdelen drogen. Maak foto’s van de schade en meld de schade direct bij je autoverzekeraar. Foto’s kunnen de schadeclaim namelijk ondersteunen.

Heb je een WA autoverzekering, maar wil je in de toekomst verzekerd zijn tegen hagel- en waterschade? Voor een paar euro meer kun je vaak al een WA beperkt casco autoverzekering afsluiten. Door autoverzekeringen te vergelijken kies je de voordeligste uit!

Geactualiseerd: 18-08-2021


Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020
Geactualiseerd: woensdag 18 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie