Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Is stormschade verzekerd in de opstalverzekering?

Met de opstalverzekering ben je ook verzekerd tegen stormschade. Hoewel er officieel  een stormschade is bij windkracht 9, gaan verzekeraars al bij windkracht 7 uit van een storm. Dit is gunstig voor jou, want bij een lagere windsnelheid keert de verzekeraar dus ook uit.  

stormschade-opstalverzekering.png

De woonverzekeraar controleert bij het KNMI of er sprake is van storm. Voorbeelden van schade door storm zijn een omgewaaide boom op jouw huis of schuur en dakpannen die van je huis waaien.  

Eigen risico 

Veel verzekeraars brengen geen eigen risico in rekening. Vaak geldt er wel een (verhoogd) eigen risico bij schade door storm. Het extra eigen risico ligt dan meestal tussen de € 225 en € 500.  

Voorbeeld 

1) Er wordt bij jou ingebroken. De schade door het forceren van een deur bedraagt € 500. Er geldt geen eigen risico, dus krijg je het volledige bedrag uitgekeerd. 
 
2) Weer € 500 schade maar nu door storm. Nu geldt er vaak een eigen risico tussen € 225 en € 500.

Geactualiseerd: woensdag 17 april 2019

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie