Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Is mijn inboedel ook verzekerd bij stormschade?

Stormschade is in de meeste inboedelverzekeringen meeverzekerd. Er is volgens verzekeraars sprake van storm bij minimaal windkracht 7. Er kan wel een extra eigen risico gelden bij stormschade. 

stormschade

Met hoeveel eigen risico kun je rekening houden bij stormschade?

Het eigen risico is vaak een percentage van het verzekerde bedrag, maar wel met een minimum en een maximumbedrag. Het gaat bijvoorbeeld om 2% van het verzekerde bedrag in de inboedelverzekering. Minimaal gaat het vaak om € 250 met een maximum van € 450.

Stormschade aan het huis is verzekerd in de opstalverzekering

De meest voor de hand liggende stormschade is een beschadiging aan het huis. Deze schade claim je op de opstalverzekering. Huurders kunnen de stormschade melden bij de verhuurder. Het verzekeren van het huis is namelijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Door schade aan het huis kan ook schade aan de inboedel ontstaan. Een dakraam wordt bijvoorbeeld van het huis gerukt. Hierdoor dringt regenwater het huis binnen en beschadigt de inboedel.


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 292
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie