Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

Inboedelverzekering stormschade: is mijn inboedel verzekerd bij storm?

Stormschade aan je spullen in huis of in de tuin is meeverzekerd in de inboedelverzekering. Dat is maar goed ook. Rondvliegende dakpannen en takken, omvallende bomen en waterschade zijn geen uitzondering bij hevige storm. Maar wanneer spreek je van een hevige storm? Er is volgens verzekeraars sprake van storm bij minimaal windkracht 7.

stormschade verzekering

Hevige storm gaat gepaard met harde wind en hevige regen. Hierdoor kan bijvoorbeeld je kelder onderlopen of de zolder blank gaan staan door binnenstromend water. Wees gerust als je een inboedelverzekering hebt: je spullen in huis en in de tuin zijn tegen stormschade verzekerd met een inboedelverzekering.

Schade door storm claimen op de opstalverzekering of inboedelverzekering?

Stormschade kun je op zowel de inboedelverzekering als de opstalverzekering verhalen. Maar wanneer schakel je welke woonverzekering in?

Stormschade aan vaste onderdelen van het huis valt onder opstalverzekering

De meest voor de hand liggende stormschade is een beschadiging aan het huis. Denk hierbij maar eens aan dakpannen die tijdens een storm van het dak waaien, omgevallen schuttingen of een omgevallen boom op de schuur in de tuin of op het huis. Deze schade claim je op de opstalverzekering als je een koopwoning hebt. De opstalverzekering dekt schade aan alles dat vast zit aan het huis, zoals een schutting, zonwering, dakgoten die vollopen, dakpannen en ook zonnepanelen. Huurders kunnen de stormschade melden bij de verhuurder. Het verzekeren van het huis is namelijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Vallen de door storm losliggende dakpannen op de auto van de buurman? Dan kun je de aansprakelijkheidsverzekering aanspreken.

Stormschade aan spullen in huis valt onder de inboedelverzekering

Door schade aan het huis kan ook schade aan de inboedel ontstaan. Een dakraam wordt bijvoorbeeld door een flinke storm met windkracht 7 of hoger van het huis gerukt. Hierdoor dringt regenwater het huis binnen en beschadigt de inboedel. Stormschade valt ook onder de inboedelverzekering.

Tip: heb je stormschade en weet je niet precies welke woonverzekeraar je hiervoor moet inschakelen? Bekijk dan de lijst met inboedel en opstal.

Wat is verzekerd bij stormschade aan je inboedel?

Deze voorbeelden van schade zijn verzekerd met een inboedelverzekering: 

  • Schade door storm aan tuinmeubels (losstaande spullen in de tuin, zoals ook parasols, bloempotten en trampoline) 
  • Waterschade aan spullen in huis door lekkage na zware regenval
  • Spullen in ondergelopen kelders 

Altijd op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws- en marktontwikkelingen en blijf op de hoogte met bespaartips en belangrijke updates over verzekeringen. Wij sturen je gemiddeld 12 keer per jaar een e-mail.
Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Wat wordt niet vergoed bij stormschade?

Stormschade aan je inboedel is niet verzekerd in deze gevallen:

  • Stormschade door achterstallig onderhoud (dit moet de verzekeraar wel kunnen aantonen)
  • Waterschade doordat je zelf bijvoorbeeld een raam open hebt laten staan
  • Schade die is ontstaan door een overstroming, zoals een dijkbreuk

Waaronder valt stormschade auto? 

Valt de boom tijdens een storm niet op je huis maar op je auto? Of zijn de hagelstenen zo groot dat ze deuken veroorzaken in je auto? Stormschade aan je auto is verzekerd met een beperkt casco of volledig casco autoverzekering

Wil je voordelig en goed verzekerd zijn tegen stormschade? Vergelijk dan je woonverzekeringen.

Geactualiseerd: maandag 8 augustus 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 455
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket zonder eigen risico.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie