Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Dubbele reisverzekering? Voorkom dubbele dekking in de reisverzekering

Ben jij goed verzekerd of zelfs dubbel verzekerd? Je bent dubbel verzekerd als twee verzekeringen precies hetzelfde vergoeden. Dubbele dekking betekent dat je op verschillende polissen voor hetzelfde risico bent gedekt. Sommige onderdelen van de aanvullende dekkingen in de reisverzekering zitten ook in de (aanvullende) zorgverzekering, autoverzekering of ongevallenverzekering. Je wilt voorkomen dat je onderverzekerd bent. Tegelijk moet je oppassen dat je niet overzekerd bent. Door een dubbele dekking betaal je namelijk meer dan nodig is.

dubbele reisverzekering

Door rekening te houden met jouw andere verzekeringen bij het kiezen van de reisverzekering, voorkom je dat je een dubbele dekking hebt. Want je betaalt liever niet twee keer voor exact dezelfde dekking. 

Medische kosten reisverzekering en zorgverzekering: dubbele dekking?

Wanneer je een reisverzekering afsluit, kun je kiezen om medische kosten aanvullend mee te verzekeren. Maar misschien heb je buitenlanddekking al ruim meeverzekerd in de zorgverzekering. Toch adviseren wij  om de medische dekking op de reisverzekering te nemen. In een ander artikel leggen we uit waarom

Autopechhulp reisverzekering en autoverzekering: dubbele verzekering?

Als je met de auto op vakantie gaat, wil je graag dat je hulp krijgt als je langs de weg komt te staan. Zoals het slepen van de auto naar een dichtstbijzijnde garage, het terugsturen van de auto naar Nederland en vervangend vervoer. Dit kan met de dekking automobilistenhulp in de reisverzekering én met pechhulp op de autoverzekering (met buitenlanddekking). Dus heb je al pechhulp (buitenland) in de autoverzekering? Dan voegt deze aanvullende dekking in de reisverzekering niet veel meer toe. Let wel op! Het recht op pechhulp kan persoonsgebonden zijn. Jij bent bijvoorbeeld voor pechhulp verzekerd, maar je zoon of dochter niet.

Ongevallendekking reisverzekering en ongevallenverzekering 

Heb je een (gezins)ongevallenverzekering? Dan hoef je ongevallendekking niet mee te verzekeren in je reisverzekering, want anders ben je dubbel verzekerd. Met een ongevallenverzekering krijg jij of een familielid een uitkering als jou iets ergs overkomt waardoor je invalide raakt of zelfs overlijdt. De ongevallendekking in de reisverzekering is alleen geldig als je op vakantie bent. 

Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie