Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wanneer een all risk autoverzekering afsluiten in 2024?

De allrisk of volledig casco autoverzekering is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. De allrisk verzekering vergoedt naast de verplichte WA-dekking ook de schade aan je eigen auto, ook als je zelf de veroorzaker bent.

wanneer all risk verzekeren?

Een allrisk verzekering biedt dekking tegen onder andere botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, overstroming en vandalisme. Bij de uitkering gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde, dagwaarde of de aanschafwaarde van jouw auto. De vergoeding verschilt per autoverzekering en heeft o.a. te maken met de leeftijd van de auto.

De allrisk verzekering wordt ook wel WA + volledig casco verzekering genoemd en wordt in de meeste gevallen afgesloten voor auto’s tot vijf jaar oud. Toch kan deze dekking vaak ook nog uit voor oudere auto's.

All risk vergelijken met WA

Als bezitters van een auto ben je wettelijk verplicht om een WA dekking af te sluiten. Deze WA autoverzekering dekt de schade die aan anderen is toegebracht met de verzekerde auto. De schade aan je eigen auto wordt echter niet gedekt. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt kun je de schade aan je auto daarom niet op de WA autoverzekering van de tegenpartij verhalen en draai je zelf voor de kosten op. Met een allrisk verzekering is dit risico verzekerd. Met een allrisk autoverzekering bent je dus uitgebreider verzekerd, ook voor schade aan de eigen auto door een ongeluk of ten gevolge van brand of diefstal. Een allrisk autoverzekeringen wordt ook wel WA Volledig Casco genoemd en bestaat uit het wettelijk verplichte WA gedeelte en het aanvullende allrisk (volledig casco) gedeelte.

Keuze voor all risk / volledig casco

All risk / volledig casco verzekering is aan te raden als je een auto tot en met 5 jaar oud hebt, vanwege de hoge dagwaarde. Verzekeraars berekenen de schadevergoeding namelijk vanuit de dagwaarde van de auto. Je dus kunt wellicht geld besparen op je autoverzekering. Of de all risk autoverzekering uit kan, hangt naast de leeftijd en waarde van je auto ook af van het aantal schadevrije jaren. Je kunt ook laten meewegen of je een eventuele schade zelf wilt of kunt betalen.

Bij het kiezen van autoverzekering, moet je jouw financiële positie ook laten meewegen. Ben je in staat om de auto te vervangen bij hoge reparatiekosten of total loss van de auto? Bij het kopen van een nieuwe auto is de afweging eenvoudig, dan is een WA + volledig casco verzekering is de beste keus.

Zorg er dus voor dat de financiële gevolgen van zelf gemaakte schade op te vangen zijn. Dit geldt bij een gefinancierde auto nog meer. Als je de auto total loss zou rijden, zit je niet alleen zonder auto, maar moet je ook de lening nog aflossen.

Keuze voor allrisk / volledig casco

Wanneer all risk verzekeren?

Een allrisk verzekering dekt de schade aan je eigen auto, ook als je hier zelf de veroorzaker van bent. Daarnaast dekt deze verzekering schade door botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, overstroming en vandalisme. De vergoeding verschilt per autoverzekering en is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de auto en het aantal met de auto gereden kilometers. 

Een allrisk verzekering kent ook uitsluitingen en keert niet uit in de volgende gevallen:

  • Als je de schade met opzet zelf aan je auto hebt toegebracht
  • Als de auto is gebruikt voor strafbare of verboden activiteiten
  • Bij rijden onder invloed
  • Als de bestuurder geen geldig rijbewijs had
Geactualiseerd: dinsdag 9 mei 2023

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie