Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Woonverzekeringen vergelijken

De opstalverzekering biedt een ruime dekking

Oorspronkelijk werd de opstalverzekering een brandverzekering genoemd. Die benaming wordt tegenwoordig vermeden, want de naam dekt de lading niet meer. Verzekeraars keren namelijk bij veel meer schadeoorzaken uit.

wat-verzekerd-in-opstalverzekering.png

Welke gebeurtenissen zijn verzekerd?

De opstalverzekering keert schade aan jouw huis of aan vaste onderdelen van het huis uit, als het onder andere door één van de volgende gebeurtenissen is ontstaan:

  • Brandschade en de schade veroorzaakt door het bluswater
  • Schade door storm, hagel, vorst, blikseminslag en andere weersomstandigheden
  • Wateroverlast door regenval (er gelden voorwaarden)
  • Inbraak en diefstal van onderdelen van het huis
  • Aanrijding door een auto of een neerstortend vliegtuig op het huis
  • Omvallende bomen op het huis

De opstalverzekering met allrisk dekking

Er zijn opstalverzekeringen met een zogenaamde allrisk dekking. Uit deze verzekering krijg je een uitkering bij bovengenoemde schade-oorzaken, maar ook als jijzelf of de kinderen, je partner of een ander gezinslid, zoals de hond schade veroorzaakt. Je hangt bijvoorbeeld de nieuwe Qled tv op en per ongeluk laat je de tv op de vloer stuiteren. Eigen schuld, maar uit de allrisk opstalverzekering krijg je het schadebedrag terug. Je deed het immers niet expres.

Tips:

✔ De opstalverzekering kun je echt niet zonder. De hypotheekverstrekker vraagt er om bij het kopen van een huis.
✔ Heb je al jaren dezelfde opstalverzekering? Is deze verzekering nog steeds de beste keuze?
✔ Heb jij jouw huis flink verbouwd? De waarde van je huis kan zijn toegenomen. Dit is een goed moment om je verzekering tegen het licht te houden.
✔ Met onze opstalverzekeringsvergelijker vind je snel de voordeligste verzekering die het beste bij je huidige situatie past.

Geactualiseerd: donderdag 11 augustus 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 439
Dit bedrag is het verschil tussen de jaarpremie van het duurste en het goedkoopste woonverzekering pakket met Allrisk dekking.
per jaar op je woonverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle woonverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie